TugbaP Çok şükür her hafta okuduğum hikayeleri yazmak nasip oldu 💓 Tüm detaylarıyla yazmak istedim uzun bir yazı oldu. 16 Temmuzda 39+5 haftalıkken doktor kontrolüm vardı. Kontrolde oğlumun suyunun limite yakın olduğunu gördük. Normalde 19 temmuza kadar bekleyip doğum başlamazsa yatışım verilecekti tansiyon ve su azalmasından dolayı. Ama o gün kontrolde doktorum hareketlerini izle eğer azalma olursa direk gel dedi ve ben son günlerde çok hareketli olmasına rağmen stresten hareketlerini hissedemiyordum panik oluyordum. Bundan dolayı o zaman beklemeylim direk yatışını verelim dedi. Sabah kontrol için çıktığımız hastanede yatışım verildi. 13:00 gibi odama geçtim bir kaç haftadır 1 cm açıklığım vardı ama hiç sancım yoktu nst de de sancı çıkmıyordu. Önce rahim yumuşatıcı fitil uyguladılar. Uzun bir süre nst e bağlı kaldım. Fitil bir kaç kez yürürken ve tuvalete girdiğimde çıktı yeniden taktılar. Açılma 1 cm de kalınca 16:00 gibi doktor suyumu patlattı. Bu işlem biraz acı vericiydi ama kısa sürdü. Bu şekilde de yine nst de kaldım ve yürüyüş yaptım. 19:00 da tekrar kontrol edildiğinde açıklığım 1.5 cm civarıydı yavaş ilerlediği için tekrar suyumu patlattı ve damardan suni sancı taktılar. Hala sancı hissetmiyodum. Uzun bir süre nst e bağlı kaldım sancılarım hafif başladığında uzanmak çok zorladı. 21:00 gibi suni sancıyla birlikte pilates yapmama ve duşa girmeme izin verdiler. 5 dk da bir sancı girmeye başladı ve pilates topunda karşıladım nefes egzersizlerini yapmaya çalıştım. 22:30 gibi artık sancılarım dayanılmayacak hale geldi 2 dk da bir sancı çekiyordum ve açıklığım 3 cmdi. Epidural uygulanılmasını istedim ama oğlumun pozisyonu uygun değildi. 1 saat pilates topunda sancı sırasında zıplayarak oğlumun uygun pozisyona girmesi için dua ettim. Çok şükür 23:30da açıklığım 4 cm olmuş ve oğlum aşağıya inmişti. Eğer epidurale uygun olmasaydım sezeryan istiyorum diye yalvardım resmen suni sancı çok zorlamıştı çünkü. 00:30 gibi epidurali anca uygulayabildiler ve o dakikadan itibaren kuş gibi hafiflemiştim. Sancılarımı çok hafif hissediyordum sabaha kadar bu şekilde kalabilirdim. 01:10 gibi yani epiduralden 40 dk sonra ıkınma hissi geldi ve bir şey geldiğini hissettim. Doktor acil geldi ve açıklığımın bi anda 9 cm e ulaştığını söyledi. Normalde doğumumu gece 4-5 arasında olmasını beklerken çok hızlı ilerlemişti. Doğumhaneye götürürlerken ıkınma hissi geldiğinde tam çöküp ıkınmamı istediler. Bir kaç kez bu şekilde yaparak doğumhaneye geçtim. Önce çömelerek ıkındım 5 dakika kadar. Sonra çatala geçip her his geldiğinde ıkındım. 01:43 te oğlum doğdu. Benim epizyotomi dikişlerim biraz uzun sürdü 02:20 gibi doğumhaneden çıkıp odamıza geçtik. Suni sancı 2 saat kadar zorladı ama iyi ki dayanıp vajinal doğuma zorlamışız. Doğum anında oğlumu kucağıma aldığım an tüm acılarım bitti. Herkes bir avazda rahatlıkla doğumunu yapar umarım.
Tazeanne57 TugbaP ne mutlu darısı doğum bekleyen annelere? neden herkes epidural yaptırmaktan korkutuluyor? Bana da herkes yaptırma dyor ama bir sakıncası bir yan etkisi yaşadınız mı ? Birde bebeğiniz kaç kg doğdu?
Sureyya-2626 TugbaP epidural anestezi hakkında bilgi verir misin doğumuma az kaldı bende istiyorum acıya sancı ya karşı dayanıksızım yalancı sancılarım başladı şimdiden
Baharkle Hayırlı olsun,Allahım analı babalı büyütsün 🌸 bley sormak istiyorum yine olsa normal mı isterdiniz yoksa sezaryen mi,sancılar çokmu şiddetliydi
TugbaP Baharkle aminn 💙 suni sancı olduğundan biraz fazla hissettim oda 2 saat falan sürdü. Daha üstünden 8 gün geçti ama 2.ya hamile kalırsam yine normal doğum yapabilmeyi istiyorum
TugbaP Elfo doktorun açıklık kontrolünü yaptığı gibi oluyo ama biraz daha yukarıya sokup bebeğin bulunduğu keseyi patlatıyo. Patlatma işlemi 30 saniye falan sürdü o sürede acı hissettim ama sonrasında geçti
TugbaP Tazeanne57 bende ilk başlarda yaptırmam diyordum ama o kadar büyük rahatmış ki. Hiçbir yan etkisi olmadı belimde ağrı vs hissetmiyorum. 3630 gram doğdu🌺
Tazeanne57 TugbaP belden mi vuruluyor tam olarak nasıl oluyor epidural yani sezaryen de vurulan iğneden farkı ne ki insanlar korkutuyor onu anlayamıyorum
Sema_04 Tazeanne57 belden vuruluyor. O an hareketsiz kalman gerekiyor. Pek bir şey hissetmiyorsun. 15 dakika felan sancılarını hissetmemeye başlıyorsun. Bende epidural tercih ettim ama son anda bebeğimin nabzı yavaşladığı için sezeryana alındım. Yoksa güzel bir prenses doğum yaşayabilirdim.
TugbaP Tazeanne57 Sureyya-2626 belden vuruluyor bende uygun noktayı bulmaları 5 dk sürmüştü. İğne sırasında hareketsiz durmak gerekiyor sadece. İğnenin girdiğini bile anlamıyosun. Sezeryandaki spinal yani tamamen uyuşturuyor ama epidural normal doğumda uygulanıyor ve sancını 10 seviyesinden 2-3 e düşürüyor ve ıkınma hissi vs hiçbişey kaybolmuyor
Sema_04 TugbaP bende 1 cm açıklıkla hastaneye gittim. Gece 12 de ama tekrar eve geldim. Sabah 7 de gittiğim de 3 cm açılma vardı. İyimiydi bilmiyorum. Kanada da yaşıyorum. Bana sürekli hastane de epidural almamı alırsam daha çok rahatlayacağımı söylediler. 12 gibi epidurali tercih ettim. Çünkü sancılara dayanamıyordum. Yanımda hiç kimse olmadığı için kendimi çok yalnız hissettim. Tek başıma yapamayacağımı anladım. Sonra 2:30 gibi doktor gelip kontrol etti. 5 cm açılma olmuştu. Suyumu patlatıp doğumu başlatacaktı ama sanırım plesantanın yeriyle ilgili bir problem vardı. Ve doktor suyu patlatıp doğumu ilerleteceği zaman bebeğimin nabzı yavaşladı. Acil sezeryana alındım. Hiç beklemiyordum. Doğumdan sonra çok üzüldüm. Kendimi neden normal bir doğum yapamadım diye çok sorguladım. Sezeryan ağrılarını hiç hissetmedim. Çünkü canım acıdığı zaman ağrı kesici alıyordum. Çok rahat bebeğime de bakıyordum ama psikolojik olarak biraz zorlandım.
TugbaP Sema_04 sağ salim bebeğinizi kucağınıza almışsınız önemli olan bu. Sizin ve bebeğiniz için en doğru doğum şeklini doktorunuz karar vermiş bence bunun için hiç üzülmeyin 🌺
Tazeanne57 Sema_04 o kadar haklısın ki. Sanırım bende çok üzülürdüm normal doğum olarak ilerleyip apar topar sezaryen olursa ama yapamadım dye soegulama bebek ve senin sağlığın her şeyden önemli . ❤️
Sema_04 TugbaP çok şükür 🙌 çok sağlıklı doğdu. Normal doğum sancıları da çok zor. 😣 günlerce çok ağladım. Neyse ki geçti şükür iki hafta geçti. Umarım kimse böyle bir psikolojiye girmez:)
TugbaP Sema_04 anne olmak zormuş her iki doğum yönteminin de zorlukları var tabii. Ama bebişlerimizi kucağımızs almak her şeyi unutturuyor 🫠