Azlpp Haftada gidenler oluyormuş doktor mu yönlendiriyor risk görürse yoksa siz bebeği kontrol ettirmek için mi gidiyorsunuz?
halitefe Azlpp 12 de gerek yok ek bir risk yoksa 18-22 arasında detaylı ultrason için gönderir doktorlar 12 de ikili test yapılıyor o testte bir aksilik çıkarsa gönderebilir
mrp2023 Azlpp perinatolojiye göre 11-12.haftalardada 18-22.haftalardada detaylı yapıyoruz diyorlar, yani toplam 2 kez yapıyorlarmış rutin olarak, ama herkes 18-22.haftalarda gidiyor bebek daha büyük oluyor yüzü falan görünür organlar oluşur diye
2boysmotherr Azlpp ikili testi devlet hastanelernde perinataloji bölümü yapıyo genelde bende orda yaptırdım şimdi detaylı için bekliyorum 21 23 hafta arası demişti doktor randevumu aldım bakalım
2boysmotherr mrp2023 11 -12 haftada ikili için yapıyolar aslında ben gittiğimde 15 20 dkka sürmüştü ikili testi çok inceledi bütün organlarınada tek tek bakmıştı 😊 ilk oğlumdada özeldeyaptırmıştım çok kısa sürmüştü ende kalınlıgı bakıp burun kemiğine bakmıştı bitmişti bunda çok inceledi perinataloji iyi bişe aslında
Azlpp mrp2023 13 hafta oldum da dr yönlendirmedi kendisi kontrol etti 11+2 de 18-22 dedi o da ama merak ettim gidenler var
halitefe 2boysmotherr 11-12 de tüm organlar oluşmadığı için o haftada organ gelişimine bakmak anlamsız ikili test içinde normal kadın doğumcuların bilgisi zaten yeterli oluyor demiş olduğum gibi bir risk takıldığı bir nokta varsa gönderebilir o ayrı ama sadece ikili için gitmek ne kadar gerekli derseniz bence gerek yok bu arada riskli gebe olduğum için ilk oğlumdada ikinci gebeliğimdede hep riskli gebelik uzmanına gittim normal takibimide perinatoloji yaptı perinatoloji doktorlar çok ilgili ve bilgilidir bilirim ancak risk şüphe yoksa detaylı ultrason haricinde gerekte yok
Azlpp 2boysmotherr bende de 11+2 de ense burun kemiğine falan bakıldı bi sorun yoktu 7 dk inceledi doktor ama emin olamadım fetal dna yaptırmıştım o da iyi çıktı şükür dedim acaba perinatolojiye gitmem gerekir mi
2boysmotherr halitefe özele gittiğim doktorum yüksek bi ücret istemişti ikiliye özel klinikte oldugu için gerekli çogu teste devlet hastanesine yönlerdiryodu kan tahlilleri filan yaptırdıgım devlet hastaneside ikili için perinataloji bölümüne randevu açıyo asla kendileri bakmıyo bölüme gidip ikiliyi orda yaptırıyosunuz bende ilk oğlumda özel takipliydim bölüme riskli gebelik için son aylarımda oluşan sorunlar yüzünden hakimim ben sadece ikili için gittim gittiğimde 15 20 dkka detaylı bi şekilde incelemişti randevu alırkende zaten bölümde günler yazıyodu detaylı için bu günler ikili için bu günler gelin diye yoksa riskli bi gebelik yoksa gitmek olmaz 😊
mrp2023 Azlpp normal kadın doğum söylemiyor zaten bana kadın doğumcum 22.haftada git dedi, ama perinatologa ulaştığımda 2 defada gelebilirsiniz dedi
2boysmotherr Azlpp detaylınızda gidersiniz bence ikiliyi yaptırmışsınız zaten olası bi durum yoksa detaylıda bölüme gidersiniz oda zaten 21-23 hafta arasında 😊
2boysmotherr halitefe bu konuda yüzümüz güldü diyelim yoksa kime söylesek devlette böylemş oldu gerçekten diolar ne zaman baksam randevumuda çok kolay oluşturdum çok şükür ikili sonucu içinde eşim gitmişti doktorlar gerçekten iyidi eşim bile detaylınıda burda yaptırırız ilgili doktorlar diodu bakalım ayın 4de inşallah güzel geçer😊🙈
Mihribanmuharrem Devlet hastanesinde ikili test sonucu ne zaman çıkıyor kızlara bilginiz varmı bide mesaj geliyor mu çıkınca sonuç