kisbebisi Belki okumussunuzdur benzer bi gonderi actim kusura bakmayin yine ayni baskigi aciyorum ama 🥺 daha önce hic boyle olmamıştım yesil akintim var dun antibiyotik baskatti doktor aksef 500 adinda,kasiklarim cok agriyor cok korkuyorum bebegime bisey olduysa diye. Kalp atışını yeniden duymak emin olmak icin kadin acile gidecektim esim korkutma kendini dedi istemedi. Enfeksiyonu cabucak geciren ne onerirsiniz bitki çayları dışında?
deryakrgz kisbebisi kuzum benim öncelikle geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda bu illetten kurtarsın. 6 haftalık hamileyken sağlık ocağına gebelik durumunu bildirdikten sonra tahlillerde idrar yolu enfeksiyonum olduğunu öğrendim. Daha kalp atışını duymadan bile. Bir tane toz şeklinde antibiyotik kullandım. Geçip tekrarladı. Şuan 30+2 günlük hamileyim. 30 haftaya kadar geldik çok şükür. Bu süre zarfında belli 5 belki 6 kez geçirdim. Hepsinde de ilaç kullandım. Şuan da da kullanmaya devam ediyorum. Endişe etme . Doktora sormadan herhangi birşey kullanma bence çünkü burda okuduğum postlarda dut kurusunu kaynatıp suyunu içenlerin faydası olduğunu okudum ama kendi doktoruma sorduğumda kullanma dedi. Nioli yağını duymuşsundur illaki iç çamaşırına damlatıp ütülüyorsun onu da doktoruma sordum onu da kullanma dedim. Turna yemişinin iyi geldiğini de okudum ama onu sormayı malesef ki unuttum. Ona birşey diyemem. Ama bu süre zarfında bol su iç,bol su bol idrar şeklinde atabilirsin. İç çamaşırları ayrı yıka. Yumuşatıcı kullanma mümkünse. Akıntın olduğun zaman iç çamaşırı sürekli değiştir. İdrarını tutma. Bir damla gelse de git. Rahmi kuru tutmaya özen göster. Duşta duş jeli,şampuan vs rahimle temas ettirmemeye özen göster. Sadece su yeterli olacaktır. Umarım çok çabuk atlatırsın. Ama ihmal etme asla. Postlarda enfeksiyon yüzünden hastane yatanlar insanların yorumları okudum. Dikkatli olmakta fayda var..
Gizemt5 kisbebisi bende bugün aynı şikayetle gittim 11+6 günlük bana da ilk başta antibiyotik yazdı daha sonra kontrolden çıktım tam otoparktayken doktor aradı antibiyotiği kullanma bol bol su iç dedi, zaten gündüz kalktığımda ağrı acı fazla oluyor ama gün içinde su içtikte akşama geçiyordu bende yine bol bol su içerek geçirmeye çalışacağım
Larisabebegim kisbebisi Ben ebe olarak yorum yapmak istedim yaşadığın idrar yolu enfeksiyonları hamilelikte çok sık olur, hele de 10. haftadan sonra rahmin baskısı arttıkça idrar akışı yavaşlar ve enfeksiyonlara zemin oluşur doktorun verdiği antibiyotik (Aksef 500) hamilelikte güvenle kullanılanlardan biri. Zaten gebeye antibiyotik verilirken bebekdüşünülerek veriliyor, içini ferah tut. Yesil akıntı varsa hem vajinal flora bozulmuş olabilir hem de idrar yolları enfeksiyonu rahatsız edici seviyeye ulaşmış olabilir. Kasık ağrısı da buna eşlik eder, hatta bazı annelerde düşük korkusuna bile yol açar ama zamanında müdahale edildiğinde bebeğe zarar vermez.Bitki çayına gelince, o konuda çok temkinli olunmalı. Onun yerine bol su içmen çok çok önemli. Her saat başı bir bardak içmeye çalış. Ayrıca pamuklu iç çamaşırı kullan
jddjjw kisbebisi Monurol bnde de var 9 haftalik hamileyim bu tek kullanımlık ama beni çok rahatlattı ağrımı aldı tabi etkisi bitince gene başladı bu sorun dan dolayı bnde çok korkuyorum ya bebege bir sıkıntı olur diye ,bende içte kanama da görüldü progestan yazdı onun için onu kullanıyorum enfeksiyon iicn de etkiliymjs
kisbebisi deryakrgz bu illet nerden başıma geldi anlamadım ya bol su icerim temizliğe ozen gosteririm ama yine de oldu isin kotusu benim de duydugum herkeste tekrarlamış bi kere olup bitmemis yani :( o söylediğin seyler icin cok teşekkür ederim canım benim inan ben de korkuyordum cunku hamilelik cok farkli bisry normalde fayda ediyorsa belki bu surecte bebeğe zarar verir diye her seyi deneyemiyorum bir de. En kisa surede gecmesini istiyorum cok korkuyorum bebegime bisey olursa diye ilk gebeliğim biraz fazla evham yapıyorum
Esseraa22 @kisbebisi bende o hftalarda kullandım korkma sıkıntı olmaz ben iki defa 500 Luk aksef kullandım yanında monurol şase kullandım kendini hiç korkutma hiç bol su tuket ilacın bittikten sonra ben dut kurusu suyu yapmıştım onu yapabilirsin kefir tuketebilirsin iç çamaşırlarını dikkat et birde dışarda ki lavabolara girmemeye çalış en çokta ordan geliyor enfeksiyon çok geçmiş olsun
kisbebisi Esseraa22 ah canim bi bilsen kendi evim disinda asla klozet kullanmam bir sure misafirlige gittim orda da alaturka kullandim ama olacağı varsa oluyor sanirim o kadar temizligime ozen gosteririm 27 yasindayim ilk kez basima geldi niye anlamadım
deryakrgz kisbebisi benimde ilk gebeliğim hiç korkma hatta imkanın varsa 15-20 günde idrar tahlillerinin tekrarlanmasını iste. Ben öyle yapıyorum. Aile hekimimde tekrarlatıyor Allah razı olsun ki..
deryakrgz Gizemt5 bende şuan ilaç kullanıyorum ama bol suda tüketmeye çalışıyorum mecburiyetten 4-4.5 litre içiyorum..
kisbebisi Gizemt5 ben daha iki kez aldim antibiyotigi onu da bölerek ictim ne olur ne olmaz diye ama en iyisi dedigin gibi bol bol su icmek sanirim,insallah en kisa surede gecer cok illet biseymis bu ya
kisbebisi deryakrgz ya isin sacma kismi aile hekimim yoktu beni bir diger doktora yönlendirdi sistem ama adam tahlil bike yaptirmadi sikayetimi anlattim enfeksiyondur o gibisinden konustu ilac verdi tahlilsiz,ve evet bol su icmek lazımmis iciyorum da ama neredeyse uc hafta olacak basta sarimsiydi yesil oldu gecmesi gerekirken kotulesti.Akintim vardı ama agrim sizim yok diye seviniyordum simdi iki gundur kasiklarim cok agriyor :(
deryakrgz kisbebisi suyu arttırdığınız zaman akıntınız azalacaktır benim geçen hafta çok oluyordu akıntım şimdilik o kadar değil..
kisbebisi Larisabebegim Ay canım saglikcidan bunları duymak rahatlattı beni, bol sy iciyorum bitki çayını icmeye cesaretim hic yok korkuyorum onlardan.Aslinda ben bu salaklik yaptim yatili misafirlikteydim normalde kullanmadığım bi urunle dusta bikini bölgemi kopukledim 3 hafta kadar önce ondan olmus olabilir mi?
maryyyt Larisabebegim merhaba ebe olduğunuzu okudum benimde bi konuda kafam çok karışık fikrinizi almak isterim hamile kalmadan öncesinde de bende böbrekte kum sorunu vardı idrar tahlilimde hep kan ve enfeksiyon çıkardı şimdi yine kontrolde kan ve idrar çıktı senelerdir ilaç kullanırım geçer fakat kumdan dolayı tekrarlar ama beni rahatsız edecek şekilde bi ağrım akıntım olmaz doktorum gebelikte sıkıntı çıkarabilir dedi bu duruma nasıl yaklaşabilirim bilmiyorum 6 haftalık hamileyim
Larisabebegim kisbebisi canim o bölgeye köpük falan hiçbir şey sürme icine girmesin flora bozuluyor belki de ondan olabilir jer gün ic camasirini değiştir gerekirse 2 kez sıkmayan pamuklu giy vajinanın üzerinden su tutsan yeterli lif köpük yapma icine girer
kisbebisi Larisabebegim bundan sonra daha dikkatli olucam canım aslında biliyordum oranin dogal yapisini bozdugunu ama neden boyle bisey yaptim bilmiyorum,bol su icmeye ozen gosteriyorum insallah hemen gecer
Esseraa22 @kisbebisi aynen olacağı varmis bundan sonra çok dikkat et devamı geliyor çünkü bende bu hamileliğim de kaç kez oldu aslında bnde bişey yok tahlillerim hep sıkıntı çıkıyor sonlara yaklaştık inşallah doğumdan sonra duzelir
Larisabebegim maryyyt bir ürolog ile görüşmek en iyisi olur kesin çözüm için canım bu konuda pek bir fikrim yok
OzgeKarakaya1 kisbebisi bol su içmelisin, arada limonlu su da iç, ama su bol bol içmen lazım, zaten doktor antibiyotik de yazmiş, kullanırsın geçer, doktorun yazdığı antibiyotik ten bende kullandım, birşey olmaz bebeğe Allah’ın izniyle, merak etme 🤍
kisbebisi OzgeKarakaya1 canim benim mutlaka dikkat edicem bol su icmeye,insallah gecer hemen, cok teşekkür ederim 🥰 OzgeKarakaya1