Nurr-97 genel hikayem kötü olsada zorunlu sezaryen hikayem çok güzeldi anlatayım her detayını; ne kadar normal doğum diye kendimi hazırlasamda preeklampsi sebebi ile 34+4 te zorunlu sezaryane alındım,saat 13:40 ta ameliyathane kapısında anestezi uzmanım Buse hocam ( aşk kadın) gelip bir kaç soru sordu ve anestezi şeklini anlattı epidural doğum şeklini bana ikna etmeye çalışıyordu fakat zaten ben tamamen uyutulmaktan korktuğum için kabul edeceğimi söylediğimde çok şaşırdı ( herkes tamamen uyutulmak istiyormuş) ilaç uygulanana kadar tüm ameliyat ekibi o kadar ilgili hoş sohbet ile beni rahatlattılar ki 15 dk içerisinde uyuşmuştum ameliyata başladılar o ara Buse hocam başımdan bi saniye ayrılmadı sürekli konuştuk hemşirelerde öyle çok rahattım, ameliyatı yapan uzman ve operatör doktorumda çok iyiydiler 14:20 de kızım doğduğunda kime benziyor dediğimde doktorum “dur sana bakayım bi valla sana benziyor” diyip tüm ekibi güldürmüştü 14:50 de ameliyatım bitmişti neyse sonrasında bi 15 dk felan odama çıkarılmayı bekledim kapıda görevliyi yani , odama çıkarıldım yatağa alındım ve refakatçi krizi yüzünden bebeğime bakabilmek için resmen 17:00 da yani ameliyatımdan 2 saat sonra ayaklanmıştım o gün sabaha kadarda bebeğime ben baktım doktor ve hemşirelerim çok şaşırmıştı ama gerçekten epidural doğum harika bişeymiş acı eşiğimde yüksek belki ondan ama cidden nerdeyse hiç ağrı çekmedim , devlet hastanesinde oldum ve yanımda bir çok hasta geldi geçti sadece bi tanesi benim gibi epidural olmuştu ve oda hemen ayaklanmıştı geri kalan hepsi genel anestezi almış ve nerdeyse bir gün yataklarından çıkamamışlardı yürürkende çok acı çekiyorlardı . Hastaneden sonra evde sadece 1 hafta dikkat ettim ve yine tek başıma olduğum için bayada ayağı kalktım evimin işini yaptım yemeğimi yaptım herkes sen nasıl sezayanlısın diyorlardı düşünün elhamdulillah 44. Günümdeyim şuan hiç bi sorun yok, herkes bir değil tabikide ama iyiki epidural olmuşum resmen rahatlık helede benim gibi tek kalmak zorunda kalan kişiler için kesinlikle öneririm 🫶🏻