Merhaba ben Ebe Larisa 🌼
Canım benim çok geçmiş olsun… Hamileliğin son haftalarında böyle bir durumla uğraşmak gerçekten can sıkıcı, seni çok iyi anlıyorum.
Uyuz maalesef sabır isteyen bir hastalık. Özellikle de gebelikte tedavi biraz daha hassas oluyor. Şu anda doktorunun önerdiği kremi düzenli kullanman çok önemli. Genellikle hamilelikte permetrin içeren kremler tercih edilir çünkü en güvenli olanlardan biridir — ama senin doktorun hangi kremi verdiyse onun dışına çıkma olur mu canım?
Ev temizliğini de çok güzel yapmışsın maşallah 👏🏼 Çamaşırları 60 derecede yıkaman harika. 40 derecede yıkananları da ütülemen çok yerinde bir karar olmuş. Uyuz yumurtaları sıcaklıkla yok edilebiliyor. Çarşaf, havlu, nevresim ne varsa günlük değiştirip yıkamak iyi olur.
Doğuma kadar hızlıca iyileşmek için bağışıklığını güçlü tutman da önemli: bol su iç, taze sebze-meyve tüket, dinlenmeye mutlaka vakit ayır 🌿
Bebeğine gelince… Eğer hala aktif uyuz belirtilerin varsa, bebeğe temastan sonra doktorun ya da çocuk doktoru önermedikçe hiçbir ilaç veya krem kullanma. Ama çoğu zaman doğuma kadar tedaviyle belirti geçmiş olur zaten. Yine de doğumdan önce kadın doğum doktoruna ve doğum sonrası çocuk doktoruna mutlaka durumu bildirmen iyi olur 🌸
Sakın panik yapma… Uyuz sinir bozucu ama doğru tedaviyle geçen bir şey.