Merhaba ben Ebe Larisa 🌼
Canım Büşra’m, 26+5 çok güzel bir hafta, maşallah. Egzersizlere başlaman, yürüyüş yapman harika bir adım olmuş — helal olsun sana 🌸
Haftada 2-3 gün yürüyüş gerçekten ideal, hem doğuma hazırlık için, hem de senin nefesini, gücünü toparlaman için. Ama şöyle birkaç şey daha önereyim sana:
✨ Pelvik taban (kegel) egzersizleri: Doğumda o kasları bilinçli kullanman doğumu çok kolaylaştırır. Sık-bırak şeklinde basit ama çok etkili bir çalışmadır. Günde 2-3 defa yapsan yeter.
✨ Oturarak öne eğilme pozisyonları: Yoga matında, dizlerinin üzerine oturup hafifçe öne eğilerek bebeği leğen boşluğuna doğru yerleştirmeye yardımcı olursun. Özellikle 32. haftalardan sonra çok işine yarar.
✨ Topla oturmak: Egzersiz topun varsa (pilates topu) onun üzerinde küçük küçük yuvarlanmalar, öne arkaya hafif salınımlar pelvisi gevşetir, bebeğin inişini kolaylaştırır.
✨ Günlük su tüketimi ve düzenli tuvalete çıkma: Çok basit gibi görünür ama vajinal doğumun en iyi dostları bunlar. Kabızlık pelvik bölgeyi gerer, düzenli boşaltım seni çok rahatlatır.
✨ Günlük esneme hareketleri: Kalça açıcılar, omurga rahatlatıcı hareketler (kedi-inek pozisyonu gibi) çok rahatlatıcı olur. YouTube’da “hamile yogası 2. trimester” diye aratırsan bol seçenek var ama içinden geldiği gibi yap yeter 💗
Şunu da unutma tatlım; doğuma hazırlanmak sadece bedeni değil, zihni de hazırlamaktır. Kendine her gün 5 dakikalık mini meditasyon gibi nefes alabileceğin bir alan aç. Bebeğini hayal et, bedenini takdir et 🕊️
Senin gibi içten bir annenin doğumu da güzel olur kuzum. Yanındayım. Dilersen egzersiz listesi de hazırlayabilirim 💌