Selam kızlar, burda hikayeleri okurken hep bende yazıp birilerine güzel umut olurum cesaret veririm diyordum ve sonunda doğurdum yazıyorum 🥹
18 Temmuz sabahı uyandım bebek biraz hareketsiz geldi biraz uyandırmaya çalıştım sonra bir şeyler yiyim uyanır diye kahvaltı hazırlamaya mutfağa geçtim, bir tane muz yedim ve olağan kahvaltı hazırlığına girdiğimde yoğun akıntı gibi bir şey geldi tuvalete gittim. 29. haftamda vajinit geçirdiğimde de böyle olmuştu o yüzden sanırım yeniden vajinit dedim çamaşırımı değiştirdim ve çıktım. Çıkınca akıntı devam etti ve korkup doktora yazdım gel bi bakalım dedi hastaneye geçtik, hastaneye geçerken arkadaşımın tavsiyesiyle hasta bezi taktım iyiki takmışım kızlar, ben ped takmıştım arkadaşım yetmez demişti doğruymuş hastaneye gidene kadar afedersiniz çişimi kaçırıyor gibi sürekli suyum geldi. Bu arada evden çıkmadan nişanım da gelmişti. Suyum nişanla karışık gelmeye devam etti. Hastanede nstde sancı yoktu açıklık hiç yoktu ama suyum geldiği için yatış verildi. Doktor sezaryen ister misin yoksa normal mi istiyorsun dedi. Bebeğin kilosu iyi normal doğuma uygun dediği için ben denemek istiyorum dedim. Ama riske girecekse sezareyen de olur karşı değilim kesinlikle dedim. Vee süreç başladı odamıza geçtik. 13.00’da odadaydık can sıkıntısından oda süslemeye başladık. 17.00 gibi sancılarım artık hissedilir boyuttaydı ama nstde 60-70’lerdeydi. Açıklığım 1-2 cm olmuş demişlerdi. Ben duş almak istediğimi söyledim çünkü okuduğum hikayelerde duşun açıklığı arttırabileceğini söyleyenler vardı. Duşa girdim 1 saat kaldım bu arada duştayken sancıları daha rahat karşılıyordum. Sonra yeter artık çıkayım duştan dedim ama çıktığım gibi sancılar aşırı yoğun gelmeye başladı o yüzden geri duşa girdim. Bu sefer suyun sıcaklığı sanırım biraz daha çoktu o yüzden fark etmeden içerisi hamam gibi olmuş tansiyonum düştü , dışarı çıktığımda sancılarım çok çok fazlaydı ebeleri çağırdım epudral istediğimi söyledim, açıklığıma baktılar 3-4 cmdi. Doktora haber gönderdiler o sırada beklemek çok zordu doktor onay vermiş ameliyathaneye indik ama ben duştan çıktığım halde ıslak bir şekilde indiğim için çok üşüdüm. Rengim morarmış ameliyathanede bir serum takıldı ve epudrali taktılar. 40 dk kaldım orda sonra odaya çıktık. 19:50 gibi odadaydım ve ebe açıklığıma baktı 7-8 cm dedi. Ama bebeğin kafası yukardaymış biraz ıkın aşağı insin dedi. 7-8 defa odada ıkındım sonra ebe dur ıkınma dedi koşarak doğumhaneye gittik. Çatala çıktım doktorum geldi önlüğünü giydi. İğne vurdu sanırım çünkü kesi yapmış orda sanırım kesiyi iğne etkisini beklemeden yaptı çünkü acı hissettim. Kocan gelcek mi dediler evet gelsin dedim, eşimin yanıma gelmesi ve bebeğin çıkması 30 saniyeydi. Doktor kesi yaptığı gibi sanırım bebek direk çıktı. Bana ıkınma diyordu ama o sırada öyle bir şey mümkün değildi. 20.40’ta kucağıma almış oldum bebişimi. 🥹 sonra 1 saat 15 dakika dikişlerim sürdü. Normalde böyle olmuyormuş kızlar korkutmasın sizi bu. Benim doğumum jet hızında olduğu için doktorun yumuşatmasına zaman kalmadığı için yırtıklarım biraz derin oldu. Ama yine olsa muhtemelen normal doğumu tercih ederdim. Evet zordu ama dikişler atılır atılmaz ayağa kalkabildim bebeğimle ilgilenebildim ve en önemlisi sütüm hemen geldi 🥹 burda bebek isteyenler başlığı altında 2 yıl kaldıktan sonra doğum hikayesi başlığında yazmak benim için çok duygusal oldu 😭 Allah isteyen herkese nasip etsin bu duyguyu. Bu arada bebek bakmak zor kızlar 😁 biraz uzun oldu kusura bakmayın 💓 okuyanlara destek olanlara teşekkür ederim şimdiden 🥰🧸