iremdarihan 1 Ağustos Cuma sancım öğlede başladı akşama kadar dayandım bir şekilde niyetim pazartesiyi beklemek kendi doktorum o şekilde alırız seni dedi diye ☺️ neyse akşama kadar dayandım ama baktım sıklaşıyor azalma yapmıyor toparlanıp acile gittim iyi ki gitmişim 4 cm açıklığım vardı hemen doğumhaneye aldılar bir odaya geçtim nst takıp bebeğin kalp atışlarına baktılar sonra bir ebe geldi kontrol edeceğim diye alttan açıklığıma bakıyor sanıyorum ben ıkın dedi hooop suyumu patlattı 😅 bir anlık şok yaşadım sonra dedim ki içimden tamam artık dönüşü yok yanlış alarm falan da değil bugün doğuruyorum hemde normal 😀 neyse bana dediler ki pilates topuyla şu şu hareketleri yap duvarda şunları şunları yap yürü et vs vs sancın geldiğinde de ıkın. Ne dedilerse yaptım uykusuzdum halim pek yoktu sancı her geldiğinde olan gücümle karşılayıp sürekli dua ettim. Çok kısa sürede 5 cm oldu açıklığım sonra 9 cm oldu dediler. Artık dayanacak halim kalmadı arada ağlıyorum sonra sancı geliyor ıkınıyorum ama bağırıyorum da derken yanıma ebem geldi Hacer çok iyi ilerledin sana hiç müdahele etmek durumunda kalmadık çok iyi gidiyorsun ama gücünü bağırmaya harcama hatta ses çıkarma olan gücünü sadece ıkınmaya harca dedi ondan sonra bağırmamaya odaklanmaya çalıştım derken beni doğumu yaptıracakları alana aldılar bundan sonrası kısa sürdü gücümü tamamen ıkınmaya verdim kafanı kaldır dediler kaldırdım güçlü ıkın saçlarını görüyoruz dediler olan gücümü kullandım ve minik özkuşum doğdu 😅 sonrası yok bende yırtılmam oldu biraz doktor dikiş atıyor benim dünya umrumda değil gözlerimi oğluşumdan alamıyorum. Sancılar esnasında 7-8 tane doğuran nasıl doğuruyor diye o kadar söylendim ki o an anladım nasıl doğurduklarını 😅 bebek çıkınca hiç bir şey umrunda olmuyor insanın