Shrydn Hrcan evet evet. 2 haftadir cok az. 2 hafta once karnimi yirticak gibiydi. Şimdi ara sıra varlıgını hıss etdiriyo o kadar. Dun kontrolum vardı. Her şeyde yolunda acılma falanda yok.
SafaMerve Hrcan aynen son hafta yapıyorlar biliyorum. Benmde ilk gebeliğim ben gebelk başında sanmştm. Dr sordum. Doğumdan 1 hafta önce dedi. Eğer ultr herhalde bebeği aşağıda görrlerse bakıyorlar sanrm çatıua.nasıl oluyr dedim dr 'a . Bebeğin baş çapı ve senn çatının buna uyumlu olup olmadığını seni muayene edetem bakıurz dedm. Neyle muayene ultrasyonla mı dedim. Yok jinekolojik muayene masasında dedi . Spekulum kullanıyor musubz dedm . Evet dedi ? Biraz gerldim o kısmi duyunca.
SafaMerve Bucuruk85 belki senn bebek aşağıdadır. Yada rahüm ağzında açılma Servikal uzunluğunda düşmen vs olduysa . Bende de şuan öyle bi tehlüke var 5 aydr yatyrm 6.ayma gircem 6dada yatcam
SafaMerve TugceArslan aynen benmde öyle büyük tuvaletm bazen yapamnıyrn ondan sanıyrdm. Bide rahmmde retroluk vardı terslik yani rahim ağzım ve rahmm barsaklarma doğruydu . Kürtaj sonrası olmuştu. ama bebek büyüyünce düzelmş ond değilmş. Bende sonradn bebek yinede baajınyapıyr sanrm diyrdm. Benm perine kısmıma da çok baskı var. Acil rahim ağzımın ölçümünn vajünal ultr ile yapılması lazm randevu aldk bakalım yatmaya devm mı açılma mı var anlyıcaz . İnş bi aıkntı yoktur ve açılma olmamştr.
SafaMerve Aylinannesi su geldiğğnde 17 saat kadr bebek içerde boğulmadan yaşayabşyrmuş. Yeter ki plrsenta sağlklınyerde olsn rahm ağzına yakn. Yada orayı kapatmamş olsn. Sadece önrmli olan kanama gelmemesi. Eğer rahm ağzına yaknsa plesenta. Kanama gelrse acil sezeryan lazmmış. Plrsentenn erken yerndn ayrıldnı gösterrmiş. Suyun gelmesmi engelleyemezmişsn zaten gelirse. Korkma dr git sancb yoksa artk suni felan denerler olmazsa amelyatla alırlar bebişini kucağın için. Ufak leke nişan geleblr dedi dr. Benmde bebeğim 20 ye girdi açılma var tehlikrsi var açılma olursa nasıl olur diye sordumda böyle dedklerninduydum.
Aylinannesi SafaMerve Ay Allah razı olsun baya açıklayıcı yazmışsın doktora gittiğimde sorucam zaten plesentanın durumu zaten bi sıkıntı olsa usg de gözükür heralde ? Sanada geçmiş olsun canım insallah bi sıkıntı olmadan sağlıkla alırsın kucağna bebeğini
SafaMerve Merve6161 aynen. Bende 20 haftandayum servikal açılma şüpem var dua edn zamanndn önce açıomasn bebişim daha çok küçük 20 haftamızdayız. Erkn doğum olursa yaşayamaz daha küçük olduğu için. Dua edndenen az 36 ya dek dayansn içerde 4. Bebeğim. İkizi düşmüştü ondn önceklerde düştü. Bi bu yaşadj bundada 5aydr yatyrm.
SafaMerve Hrcan kan öyle en fazla avuç içi büyğklüğündr bi leke gibi oluyormuş. Normal aktif gelen akan kan çok riskli hemen gidilmesi lazmmış sezeryan oluyrmş öyle olanlar dr dedi
Ahsenveannesi Meddythemama o batma bende bayadir var magnezyum oneedi doktorum dogumla pek ilgisi yok bence onun yoksa coktan dogurmustum😂
SafaMerve Ahsenveannesi bebeğin yerleşmesinde de öyle batma olurmş çoğunda canm dr söylemşti. Bazılarınnda kaslarnda esnemeye bağlı gebleşmedn yırtılma tarzı şeyler olurmş onlarada magnrzyum verdklerni duymştm bende.
SafaMerve Hrcan inş güzel şeklde kolay bir şeklde normal doğumla sağ salm alırsın yavrunu kucağına. İnş benm begümüm de dayanır 38 lere dek. Bende 20 deym açılma riski var rahim ağzımn. İkizi düştüğü için. İnş bebeğime bişey olmadn bende o günleri görürüm sağ salim . Sağlıklı Doğum hikayeni bekliyor olucaz mutlaka 💐💐💐🌼😉
UcanHamile 3 seçenek var. Ya suyunuz gelir, ya sanciniz, ya da nisaniniz. Doktorum su gelirse beklemeden direkt gel dedi. Nisan gelirse acekeye gerek yok ssnci ya da suyun gelmesini bekle, sanci gelirse 10dk da 1 e düşmesini bekle dedi. Doğum sancıları dinlenince geçmez, gittikçe şiddetini arttırır, belden kasıklara doğru iner dedi. Adet sancısı gibi sizlamalar, sertleşme, bebek toplanması hissediyorum, bunlarda kasılma imiş. 34+5im artık normal beklediğimiz şeyler dedi doktorum..
Neroizm Hrcan cati agriniz artar, bebek hareketleri azalir, pek cok hamilede ishal ve kusma gorulur, yalanci sancilariniz sıklasır.
SafaMerve Aylinannesi brn plasentam sağlıklı yerde mi dedğimdr 14.haftamdaydım o zaman dr bana gülmsemişti ona son aylarda bakmak daha sağlklı şuan rahm ağzına yakn olsada bazılarnn rahmi büyüdkçe yukarıya çıkıyor. Önemli olan son aylardaki muayenede bunu gözlemlemek o zamana dek bakmak biraz yersiz ve doğru bilgi vermez demişti. Rahim büyüdkçe üste çıkarmş. Kimisin de rahm ağzında durmaya devm edermş yada yaknnda. Inlarda normal doğum münkn olmaz yada olcak olsada kordon sıkşma riski olablcenden zorunlu sezeryan olurmş ultr da anlaşlrmş. 36.haftada sezeryana giderlermi.
Gamze88 Hrcan ilk doğumum da belinden şiddetli agrıyla hissettim ben ,kopacak gibiydi bel ve kalça kısmı ❤️
Ahsenveannesi SafaMerve bizimki yerlesmeyi coktam gecti😂 39dayiz ama hep oluyordu vajinaya dogru batma agri hissi açilma sanci falan olmadigi icin mg u duzenli al dedi doktor. Ama bebegin pozisyonuna da baglibolabiliyor dedigin gibi karindaki gerilme rahim büyümesi birsuru faktor var
Aylinannesi SafaMerve amin canım insallah . Hmm 34 olcam haftaya dahada gidemicem doktora malesef yinede bakrmı acaba ve insallah kalan haftalarda bi sıkıntı yaşamam ya 😞