Herkese selam arkadaşlar :)
Burdan hep okurdum doğum hikayelerini yazmak banada nasip oldu çok şükür :)
39+4 iken kontrole gittim doktorum ebe alttan kontrol etsin açılma ve yumuşama hiç yoksa 40 haftadan 1 gün önce gel fitil koyalım 40 ta artık almamız gerekiyor suni sancıyla dedi ben tabi hala doğuracağımı düşünmeden ileri atma derdindeydim suni sancı diyince de korkmadım değil 😂 başkaları 41 de de doğuruyor beklesek kendi gelse dediğimde kakasını yapar sıkıntı dedi :/ aşağı indim ebe 2 cm açıklık var dedi ve 3 gün sonraya randevu verdi ben tabi korktum alttan muayene baya acıtmıştı ilk kez olmuştum birde ilklerde öyle olur dedi ebe detaylı baktıkları için ama kişiden kişiye de değişiyor tabi her neyse benim kafam o gün baya dolu düşünmekten ne yapacağımı bilemedim bu böyleyse doğum nasıldır diye kendimi yedim o gün 🫠 annemlere gittik eşimle tam kalkacağımız eve gideceğimiz zaman hooop suyum geldi hemen duş aldım ama bizimkiler benden heyecanlıydı ben onları yatıştırdım resmen 🤣 hazırlandık hastaneye geldik açıklık 3 cm olmuş dediler suni sancı o kadar çok istemiyordum ki dualarımda hep ona yer vermiştim doktorum çok iyi gidiyorsun suni vermicem her şeyin doğal olacak demesiyle çok rahatladım her saat başı açıklığım artıyordu ebe bile çok şaşırdı tüm her şeyi aynı anda yaşıyorsun hem rahmin yumuşuyor hem açıklığın çok iyi artıyor kendi sancınla başaracaksın dedi 4 cm ollduğunda epidural istedim ancak doktor onuda yapmadı sen halledersin yerlerde yatmadığın sürece yapmıcam dedi 🫠 benim açıklıklar arttı bağırmalarım arttı arada dinleniyordum tabi sancı gelip gitti ebe bu bağırmalar normal değil doğum başlıyor sanırım dediği an 3 saatin sonunda 9 cm açıklığa ulaşmıştım çatala çıktım doktor bağırma dedi sesimi kestim sadece ıkınmaya odaklandım totalde 10 dk da doğurdum her şey çok güzel ilerledi çok şükür korkmayın arkadaşlar gerçekten o an öyle bi cesaret geliyor ki onu hissediyorsunuz bi şekilde allah yardım ediyor ve bebişiniz kucağınızda oluyor :) bol bol dua edin dualarınızda özel isteklere kesinlikle yer verin ( ben suni sancısız doğumum olsun demiştim 😂) doğumdan önce meryem ana otu almıştık dualar namazlarım çok büyük etkisi olduğuna inanıyorum umarım herkes sağ salim evladına kolaylıkla kavuşur annelik çok ama çok başka bişey en özel en güzel an sadece ona kavuşmayı hayal edin tüm acıyı unutuyorsunuz inanın ❤️