pkbsr Normal mi sezeryan mı yapacağım henüz belli değil ama eşimin refakatçi olması bende daha ağır basıyor gibi. Annemle bir sorunumuz yok sağ olsun her zaman havada karada hep destektir ama doğumdan sonraki o ilk ve özel anları duyguları eşimle yaşamak istiyorum. Bununla birlikte eğer doğumda kesi atılırsa ve sezeryanla birlikte dikişlerim vs olursa bir belki iki gece bunların bakımı için annem daha çok yardımcı olabilir. Kısacası kafam karışık siz nasıl düşünüyorsunuz, nasıl tercih ettiniz
oonambirnambir pkbsr eşim bana daha iyi geliyor, anneme altımı bağlatamam utanırım 😂, ama eşime yaptırırım utanmam
Meri3535 pkbsr ben eşimi istiyorum ama annem de beni bırakmaz ikisi birden kalacaklar büyük ihtimalle 😂
Mutlu_Bir_Anne3 pkbsr Bence refakatçi kesinlikle baba yani eş kalmalı. Anne karnına taşıyor anneliği anlıyor, ama babalar elini taşın altına koydukça anlıyor babalığın ne demek olduğunu. Eşine destek olmak, evladıyla ilgilenmek onun da görevi.
Elifelif1 oonambirnambir kesinlikle arkadaş haklı ilk doğumda annemin kalışı iptal olup eşim kalmıştı o zaman anlamıştım her şeyde bi hayır var Evet annemde bakardı ama utanırmışım sanırım o an değişik bi kafa iyi ki eşim kalmış diyorum bugün yine eşimi istiyorum kesinlikle
Parinas oonambirnambir bende hiç kimse yapmadı ben tuvalete gittim ayakta hızlıca değiştirdim. İhtiyaç olmamıştı birine. Ama ebeler yardımcı oluyor diye duydum. Onlardan utanmaya gerek yok görmedikleri kalmamıştır onların 😀
Meral_63 oonambirnambir aynı bende vala 🤣 annemin yanında giyenemem ama eşimin yanında rahat oluyur insan
pkbsr Elifelif1 bunu yaşayıp tecrübe etmişsiniz ne güzel. Benim ilk doğumum olacak ve şimdiden utanırım gibime geliyor bazı şeyler için 😇
pkbsr Mutlu_Bir_Anne3 kesinlikle işin bir de duygusal yönü var. Bu süreçte onun da bu duyguları yaşamasını isterim ben de mahrum kalmasını istemem 🌸
hhaziran pkbsr ilk doğumumda eşim ve annem kaldı Doğumumda sadece eşim kaldı, annem diğer kızımla evde kaldı. İkisinde de sezaryen oldum. İlkinde eşimle yapamazdım annem olmadan, 2. De çok rahat hallettik eşimle, benim ihtiyaçlarımda da en büyük destekçim oldu ♥️
nevanur_srt pkbsr Eşim olması daha iyi olur çünkü bazı şeyleri annemden isteyemem çekinirim ama eşime herşeyi rahatlıkla söyleyebilirim diye düşünüyorum ☺️
Mutlu_Bir_Anne3 pkbsr Aynen öyle, eşiniz kalsın, bırakın size yardımcı olsun. Hem iletişiminiz güzel olur hem de babalığı yaşasın o da. Anneniz de gündüzler gelir hem kayınvalideniz de alınmamış olur ( aranız nasıl bilmiyorum), sağlıkla alın inşallah kucağınıza 🌸🫶🏻
Elifelif1 oonambirnambir aynen benim eşim doğum önce diyordu bakın ben tutamam bile bana doğumdan sonra ısrar etmeyin olur mu falan diye ama ben doğum sonrası sadece ayılıp bayılıyordum ve üç gün kucağından indirmeyen o oldu 🙈 yani bakamazlar sanıyoruz ama erkeklerde bakabiliyor bebişe
pkbsr Mutlu_Bir_Anne3 kayınvalidemin alınma huyu yok şükür. Ona sen kal desem kalır ama annemi tercih edersem de anlayışla karşılar. Hatta annem mi eşim mi ikileminde tecrübeli olduğu için eşimin değil de annemin kalmasını daha mantıklı bulur muhtemelen 😄
Mrscakir pkbsr kesinlikle eş diyorum. Benimde ne kendi ailemle ne kayınvalidemlerle bir problemim yok allaha şükür istesem hepsi kalırdı ama doğumum çok hızlı geliştiği için zaten öncesinde sadece eşim vardı yanımda, sonrasında da 1+1 oda olduğu için benim olduğum oda da eşim kaldı diğer oda da kız kardeşim ve eşi kaldı. Hatta kız kardeşim senin yanında ben kalayım diğer oda da eniştem kalsın dedi ama hayır dedim çünkü benim nazımı en iyi eşim çekerdi 🥲 be öyle de oldu ☺️ her erkeğin elinden her şey gelmez tabi ki ama becerebilen bir erkekse kesinlikle eşiniz kalsın derim ☺️
pkbsr Mrscakir şimdiye kadar yakından bir çocuk doğup büyüdüğüne şahit olmamış eşim tek çocuk da olması sebebiyle ama hemşirelerin yönlendirmesiyle eşim yapabilir diye düşünüyorum. Ben de aynı şekilde çok tecrübesizim bu konuda bakalım 🫠
hamcokelek33 pkbsr benim eşim kaldı, iyi ki de eşim kalmış. Sezaryen olduğum için bebeğimle ilgilenemedim her şeyi eşim yaptı. Zaten özele doğum yaptım hemşireyi çağırdık mı hemen geliyordu bi sıkıntı yaşamadık
pkbsr hamcokelek33 o ilk anlarda babanın bebekle ilişkisi çok önemli geliyor bence de baba o duyguyu tatmalı🌸