Merhaba öncelikle 7 yasinda bir kizim var.Simdi de ikinci bir bebeğim olacak. Ben burda size hem mesleğim gereği hemde anneligim gereği birkaç olaylardan tecrübe edindiğim şeyleri paylaşmak istedim. Böyle guzel anneler varsa lütfen onlarda yorum yazsınlar cok isterim. Allahin verdiği bu canlar bize emanet ama emanet kelimesini lütfen idrak edelim. Bir çocuğu sadece temiz giydirmek doyurmak ebeveynlik degildir. Çocuklar için en önemli şey ilgidir. İlgilenmek ise fedakarlık ve emek gerektirir. Günümüzde çoğu ebeveyn cocugunu resmen telefon büyütsün diye doğurmaktadır. Sabah eline meyve suyu verip okula yollamaktadir. Bunlar ebeveyn olamazlar ve bana da asla ben cocugum icin olurum cok seviyorum diyemezler. Vereceğim cevap belli. Size eşiniz seviyorum oluyorum dese hiçbir görevini yerine getirmese ne kadar inanırsınız? Iste ebevyenlikte böyle. En önemli konu ekran. Ekrana alistirirsaniz hem o çocuğun tazecik beynini çöpe atmış olursunuz hemde çocuğunuzla bağ kuramazsınız. Eski hayatınızı unutup oturup oyun oynamalisiniz birlikte verimli zamanlar geçirmelisiniz. Bu verimli kelimesi cok onemli iyi idrak edelim. Çalışan anneyim bende. Ve eşimle gurbetteyiz bir kisi bile yok yardımcı olabilecek. Çocuğumuz hasta olsa işten izin alıyoruz öyle yalnız büyütüyoruz. Bunları marifet diye yazmıyorum bahane yok. Konu evlatsa bahane olmaz. İkinci en onemli konu beslenme. Yapabildiğiniz her şeyi evde yapın. Ben şunu anlamıyorum yahu ben bir elma püresi yapamayacak kadar anne degil miyim ki kavanozunu alayim. Ben kistasim budur. Ekran icin instagramda dijitalbabaorhatoker takip ederseniz durumun vehametini görürsünüz veya beslenme icin gidadedektifini tavsiye ederim. Ebeveynlik sabır işidir. Zamanla hersey yoluna girer. Hemen davranış değişikligi beklemeyin. Hemen uyku saatine alınmasını,hayir dediğinde anlamasını beklemeyin. Sabırlı olun o sizin en değerli varlığınız. Benim başımdan cok şeyler geçti. Çocukların gençlerin içindeyim velilerin içindeyim. Veliler gelip sabaha kadar oyun oynuyor dediğinde surekli video izliyor dediğinde elimizden birseyin gelmediği noktada oluyoruz. Ve şunu unutmayin ne ekerseniz onu biçersiniz. Hamile arkadaşlarıma adem güneşin güvenli bağlanma kitabını öneriyorum. Unutmayalım ev hanimi da olsak çalışan da ki ikisini de yaşadım onemli olan çocuğumuzla geçirdiğiniz verimli zamanlardır. El icin misafir icin temizlik için çocuğunuzu ihmal etmeyin. O biraz büyüsün size alan açacak sabırlı olun. Her evresinde farklı şekilde gelişecek sadece sabır. Rabbim herkese idrak etmeyi nasip etsin.( işine gelmeyip okuduğunu anlamayanlar veya abartma bisi olmaz kafasında olanlar yorum yapmasın oku gec sen kendi yanlış yolundan git) bu cocuklar hepimizin sakin mutlu uyumlu kibar bir cocuk yetiştirmek sizin elinizde bunu göreceğiniz bir yere yazin sakin unutmayin.