Ben yorumları da okudum da herkesin kendince haklılık payı var ama öncelikle bildiklerimi aktarmak istedim, yerleşmiş bir kese ve fetüse alttan muayene zarar vermez,( çalıştığım ameliyatlara girdiğim doktorların söylediklerini söylemek istiyorum daha doğrusu) 11 haftada alttan bakılması kanama sebebi sayılmayabilir yani bunun için yazdım bir yorum gördüm böyle. Erken doğuk belirtileri de belli haftalarda başladığı için şöyle düşünün bizlerr oraya ishal kusma griple gittiğimizde kadın doğum acile başvuruyorsak onlar sisteme muayene ettiklerine dair bir veri girmek zorunda. Siz acile başvurduktan sonra Allah korusun bir düşük ya da erken doğum belirtisiyle tekrar kısa sürede giriş yaparsanız onlara geri dönüş olacağından aslında kendilerini sağlama alıyorlar. Evet sürekli alttan bakıyorlar bu konuda rahatsız olmak çok normal benim özelde gittiğim doktorlarda hiç bakmadı. Ama en son çalıştığım yerde gebeliğimin başında alttan muayene edildim. Bu biraz doktorun muayene şekliyle ilgili. Bile isteye bebeğe zarar verecek bir davranış neden yapsınlar birde neden başlarına bela alsınlar, yani alttan muayene zararlı gibi anlatılıyor ama aslında onların kitabında zararlı değil bunu anlatmak istiyorum sürekli duyduğum şey bu doktorlardan. Devlet ve özel kıyaslaması yapılacak olduğunda da özeldeki hekimler adı üstünde daha konforlu muayene şekilleri sergilemek zorunda. Çünkü gelen hasta yüksek ihtimal konfor bekleyecek. Ama kadın doğum acil gibi bir yere gidildiğinde vajinal muayene normal oluyor artık. Poliklinikte alttan bakmıyorlar mesela. Başından beri giderim sakuraya polde bir kere alttan bakmadılar. Ve şunu da eklemek istiyorum benim bebeğimde gelişim geriliği var perinatoloji takip ediyor, her hafta gidiyorum ve her gitmemde bana erken doğabilir diyorlar. Ama bir kere alttan muayene etmedi beni poldeki doktor. Ya erken doğum olabilir diyorsun da neye göre mesela. Acildekiler ettiğinde ise beni rahatlattılar haklarını yemiyim. Rahim ağzı boyun çok ideal, açılman yok, servisk ağzı iyi görünüyor diye. Ben gebeliğim boyunca bu muayeneleri olmamışım mesela. Belki beni rahatlattıkları için kötü göremedim bilmiyorum ama konuya da sessiz kalmak istemedim belki bu yüzden🥹 yoksa hepiniz haklısınız istememek çok normal