Herkese selamlar. 9 yıllık evliyim, 32 yaşındayım. İlk bebeğimi deliler gibi istedim, eşim korkuyordu birkaç senede anca ikna ettim. Denemeye başladıktan sonra 7 ay sonra hamile kaldım.
Aslında sorunsuz bir hamilelikti çok şükür. Doğumum da hayalimdeki gibi doğal doğum oldu, epidural falan taktırmadım. Ama hamileyken de belki her anne kadar, belki daha fazla, evhamlıydım. Mizaç olarak da evhamlıyım, kaygılıyım. Neyse… Lohusalığım çok zor geçti, oğlum kolikti. Çocuk 6 aylıkken ben hala lohusa kafasındayken pandemi başladı. Aklımı yitirecektim korkudan. Çocuk 1 yaşına geldi, evde yalnızdık, ev 6.katta, izmir depremine yakalandık. Felaketler silsilesi… Ben böyle böyle depresyondan pek de çıkamadım. 2 yaşına gelince terapi almak istedim ama psikolog majör depresyon geçirdiğimi ve başlangıçta mutlaka ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Şu zamana kadar (toplam 4 yıl) ilaç kullandım.
Oğlum 5.5 yaşındayken, yani bu sene ilkbaharda tüm ilaçları bıraktım çok şükür. Depresyon, panikatak, uykusuzluk hepsi geçti. Oğlum 4 yaşından beri anaokuluna gidiyor, eylülde 6 olacak, seneye ilkokula gidecek. Bana hiçbir ağırlığı yok artık. Büyüdü.
Eşim ikinci çocuk istiyor şimdi. Aslında ben de çok istiyorum. İlk bebekte çok korktuğum olaylar şu an gözümde çok basit. Ağlarken asla kucağımdan indirip yemek yapamadım, şimdi ana kucağına koyar hiç değilse bi makarna yaparım kafasındayım. Anakucağını önüme koyar iki dk duşa girer çıkarım diye düşünüyorum. İlk bebeğimde asla geçmeyecek sandığım her şey geçti. Gaz sancısı da bitti, deliksiz uykular da geri geldi, memeden de ayrıldı, bezi de bıraktı, okula da başladı… Korktuğum her şey geride kaldı. Her şeyin çok hızlı geçip gittiğini deneyimledim. Doğan büyüyor biliyorum.
Zihnim böyle çalışırken,
Kalbim,
İkinci çocuğu düşünürken yine niye kaygı bozukluğu yaşıyor?
İkinci çocuk fikrinden çok korkan (ama aslında çok da isteyen) doğurunca da “ulen iyi ki yapmışız” diyecek anneler arıyorum.
Korkunç hikayeler anlatmayın ne olur çok etkileniyorum.
Ama iki çocuk yapan ve bundan asla pişman olmayan, ne güzel abi kardeş, abla kardeş oldular diyen anneler cevap yazarsa çok sevinirim.
Buraya kadar okuyanlara sonsuz teşekkürler.