41+3 haftalık bebeğimi dünyaya getirdim . geç gelmeyi tercih ettiği için kızım her kafadan bir ses çıkıyordu gelmedi kakasını yerse vs vs ben suni sancı almak istemediğim ve normal doğum yapmak istediğim için doktorada sık sık giderek beklemeyi tercih ettim . 07.07.2025 tarihi gece sancılarım başladı dayanılmayacak bir ağrısı yoktu gerçekten denildiği gibi adet sancısı gibi başladı dakika tutmaya başladım 5 dakikada 1 e düştü sandım sancılar ve sabah eşyalarımızı da alarak hastaneye doğru yola çıktık 7 de hastanedeydik . Muayene ye aldılar ve açılmam sadece 2 cm ymiş ben 5 cm falan bekliyordum sancılarım 5 dakikada 1 e düşünce ama sanırım onlar gerçek sancı değildi. 2 cm duyunca modum biraz düştü ve korktum çünkü bazı kişilerin günlerce 2 cm de kalan açıklıkları olmuş . Sonra yatışım yapıldı ve suni sancı vereceklerini söylediler kabul ettim çaresiz tabi ki . Saat 11 gibi suni sancı kendini göstermeye başladı çok dayanılmayacak değildi başta giderek şiddetlendi nst de 120 lere çıkıyordu sancı ama ara sıra dinlendirdiği için katlanılanılabilirdi doktorum muayene etti açıklığımın 5 cm olduğunu istersem epidural yapabileceklerini söyledi hemen kabul ettim imkanınız varsa kesinlikle yaptırın çünkü beni 2-3 saat öyle rahatlattı ki sancılar 150 ye çıkıyordu hiç birşey hissetmiyordum sonra epiduralin etkisi geçmeye başladı bi anda bana bi ıkınma hissi geldi eşime dedim hemen çağır ıkınma hissim geldi gelip baktılar açılmam 9-10 cm kadar olmuş apar topar eşimi dışarı aldılar buraya kadar her şey çok daha dayanılırdı nedendir bilmiyorum ıkınma sürecine geçtik ve ıkınma sürecim 2 saati buldu orada çok yoruldum artık eğer bebeğim hemen bi kaç ıkınmamda çıksaydı doğumum çok daha kolay olacaktı ama bir türlü çıkmadı 2 saatin sonunda 20:22 de artık son ıkınmamla kızımı kucağıma aldım. gerçekten kızım doğduğu andan sonra tüm acılarım geçti hepsi sanki 1 dakika önce bagıran ben değilmişim gibi Buda normal doğumun artısı sanırım . Bebeğim doğarken yırttığı için dikişlerim de vardı ama gerçekten ağrısı olmadı sonraki günler .İlk günler Sezeryen daha avantajlı sanırım diye çok düşündüm çünkü insan ben ne yaşadım böyle diye bir düşünceye giriyor . ölüm gibi bir şey oldu ama kimse ölmedi diye tarif ediyordum doğum sürecimi ilk günler 🤣 ama şuan iyi ki diyorum çünkü hemen yürümeye başladım bir ağrım olmadı sütüm hemen geldi bebeğimle hemen ilgilenebildim . Buda benim bana göre pozitif doğum hikayem ❤️ Allah herkese kolay doğumlar nasip etsin 10 gün oldu hepsi unutuluyor