Gencmomm Merhaba güzel gebeler 🤰🌸 Doktorum gebelik sürecinde midye vb yicekleri yememen gerektiğini söyledi. Fakat gebelik öncesinde haftada en az bir kere yediğim yicekler arasındaydı. Sizlerinde sevipte yememeniz gereken yicekler listeniz var mı? Bu süreçte nasıl başedebiliyorsunuz? 🤷🏻♀️👼🏻
Deletedmom0909 Gencmomm benim hiç bişey yok abartmadıgınız sürece yiyebilirsiniz bence burda çok okudum yiyenleri
Crnerkn Gencmomm Benim midyeyle aram yok da balıkçıya gittiğimizde kalamar ve karides canım çekiyo bazen. Ama düşünmemeye çalıştım hiç yemedim :)
Minnosaile Gencmomm midye , kokoreç gibi sakatad ürünlerini yememem gerektiğini özellikle dile getirmişti. Hiç canım istemedi. Benim genel olarak pizza çekiştir canım o da hamur olduğu için çok sık tüketmiyorum 🙂
Gencmomm Deletedmom0909 deniz kabuklu ürünlerin, bazı balık türlerinin , kokoreçte olmak üzere birçok yiceğin yapım aşamasında dezenfekte edilmediğini bununda virüs kapmaya neden olacağını söyledi. Arada bir kaçamak yapabilir miyiz 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️
Reykzy Gencmomm normalde de midyeden hepatit ve çeşitli parazitlerin bulaşma ihtimali var canım çok istiyor doğumdan sonra midyeci ahmete gidicem
Deletedmom0909 Gencmomm valla ben onların hiç birini ağzıma sürmedim bu yaşıma kadar ama yiyenleri okudum burda😂
useyma Gencmomm yemeyiver azıcık bebeğinin sağlığı için yüksek çinko içeren şeyler olduğu için yasaklıyor doktorlar derin deniz canlılarını sora bol bol yersin 🤗🤗yani o tür şeyler fast food yada abur cubur vs..gibi azıcık yiyeyim şeyler değil bence👍🏼
Gencmomm Crnerkn evet doktorum bu türlerdende bahsetmişti. Ben pek sevmem ama midyeye çok düşkündüm. Şimdi tezgah önlerinden geçerken kafamı çeviriyorum 🙈
AlininAysesii Sucuk, salam, sosis gibi şarküteri ürünleri ve dip balıkları yenmiyor, ayrıca çiğ yumurta, mayonez ve iyi pişmemiş et de toxoplazma riski taşıdığı için yenemiyor maalesef ☺️ Aklıma gelenler bunlar.
Gencmomm AlininAysesii risk taşıyan ürünleri kesinlikle yemememiz gerektiğini dile getirdi. Beynimle büyük bir direnişe geçtim. Sucuk bunu söyleyemeyeceğim ne yazık ki 🙈🤷🏻♀️
Gencmomm Minnosaile bir gece yarısı insanın içine doğan kokoreç yeme isteğiyle baş etmek zor olcak gibi hissediyorum 🤭
Minnosaile Gencmomm bir de şerbetli tatlılardan uzak durmamı söylemişti. Eğer canın çok tatlı isterse sütlü tatlı tercih edebilirsin demişti 🙂
Gencmomm Minnosaile sütlü tatlılar daha faydalı oluyormuş. Sütte ise kesinlikle pastörize edilmiş süt öneriyor 🥛 🐄
Gencmomm Melikeahmettt birde derlerdi yicek canınız çeker ise yiyin yoksa bebeğinizde leke olur. Bebeğimin poposunda midye lekesi oluyormuş 🤭🙈
kizbebekannesii Gencmomm yani aklıma gelince düşünmüyorum ki çok aşırı canım çekse de zararlı denileni yemem sonrasında pişmanlık yaşamamak için.
Gencmomm kizbebekannesii sonrasında doğabilecek sorunları baştan engelleyebilmek bebeklerimiz için en yararlısı katılıyorum 🙏
AlininAysesii Gencmomm Vejeteryanım, aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef 😂 ayrıca pastörize olmayan sütü falan da önermiyor bazı doktorlar, ben de tüketmedim hiç çiftlik sütü vesaire.
Mavi20 Gencmomm ciğer kokoreç hatta sakatat grubunun hepsi. Mantar,greyfurt ve paketli yiyeceklerin tümü çikolata abur cubur falan. Yeşillikler kesinlikle sirkeli suda yoksa yasak. Şaka gibi ama direndim yemedim 63 günlük anneyim 🤗
Gencmomm Mavi20 Allah’ım size bağışlasın sağlıkla büyüsün 🙏👼🏻 Çikolataya karşı koyamıyorum ve yediğimde çok mutlu hissediyorum 🤷🏻♀️🌸
SedaMeric Gencmomm midye deme demeeee Allahım verseler kilolarca yerim ama hamileyim işte sanki hastalikliymisim gibi kaçıyorum bazı yiyeceklerden 😂😂
Nursemomm Gencmomm tabiki sucuk içim gidiyor ama malesef ☺️ Sizde yemeyin kesinlikle dip deniz ürünlerinde yüksek miktarda arındırlmamış virüsler var bi tane bile yemeniz sizi ve bebeğinizi riske atabilir
Gencmomm Nursemomm bu mücadeleye devam edeceğim. Bazı kesim canın çekerse nefsini yok edecek kadar yemelisin diyor fakat onun bile risk taşıdığını düşünüyorum 🤔
Gencmomm Deletedmom667 gebelik öncesi en az 10 tane haftada bir yediğim günleri Doğumdan sonra yaşayabilcek olmam dahi heyecanlandırıyor 🤷🏻♀️👼🏻💕