Merhabalar doğum yapalı aylar oldu sonunda hikayemi yazmak ve sürecimi sizlerle paylaşmak istedim. 5 haftalık hamileyken kanama şikayeti ile hastaneye gittim 5,7 cm kanamalı kistim vardı. Doktorum progestan başladı 7. Haftam da kendiliğinden kayboldu. Doktor progestanı kesti ama 8. Haftam da tekrar kanama olunca acile gittim gittiğim doktor tekrar progestan başladı. Doktor hanımın açıklayıcı tavrı ve güleryüzü sayesinde sürecime kendisi ile devam ettim. Progestan kullanıyordum ama kanamam kesilmiyordu, 10. Haftam da düşük yapacağımı düşünerek yatış verdiler. Kendimi hazırladım, şükürler olsun ki olmadı. 14. Haftam da servikal kısalık çıktı 25 cm sınırdaydı doktorum dikiş atmak istemediği için progestan ile devam ettik ve sürekli olarak yatmam gerekti. Tabi 5. Haftam da zaten yatmaya başlamıştım ayaklanınca hemen kanama başlıyordu. Bu sürede kayınvalidemle kalıyordum bir müddet sonra kanamam kesildi ve sıkılınca evime gittim kontrollerle de kendimi biraz toparlamıştım, hafiften iş yapmaya başlamıştım. Yemeğimi oturarak yapıyordum kendimi çok yormamaya dikkat ediyordum. 18. Haftam da çok istifra ettiğim için yine yatış oldu tabi bunlar kısa süreli yatışlardı. 20. Haftam da bir anda tekrar kanamam başladı, acile gittim ve yine yatışım yapıldı. Tuvalet harici artık ayaklanmıyordum yine kayınvalidemle kalmaya başlamıştım. 21. Hafta da sirkumvallat plasenta olduğunu ve kanama sebeplerinden birininde bu olduğunu öğrendim. 24. Haftam da çok hızlı kilo aldığım için bir anda şeker yüklemesi yaptırdım. Eve döndüm şiddetli kasılma ile yine hastaneye gittim bebek baskı yapıyordu ama iyiydim eve gittim. 26. Hafta da nstler başladı. 28. Haftam da yine bir yatış daha böbreklerim de genişleme başlamıştı kasılma lekelenme vs derken 30. Haftam da artık kasılmalarım başladı hunileşme ve serviks uzunluğum 22 olunca bir ufak yatışım oldu. 32. Haftam da artık ilk olarak serviks 15 oldu diğer gün yumuşama başladı sancılarım başlamıştı ama ben hissetmiyordum zaten ara ara eve gidip tekrar hastane de yatışım yapılıyordu. Ciğer geliştiricilerim vuruldu kendimi iyi hissedince 1 günlük doktorum evime gitmeme izin verdi. 34. Haftam da 3 dk da bir 120 lerde sancı çıkınca doğumun başlayacağını düşündük ona göre yatışım yapıldı ama açılmam 1,5 da kaldı artık patlayacak hale gelmiştim 22 kilo almıştım sürekli sancılarım serumlarla kesiliyordu tüm vücudum ödem toplamıştı ve neredeyse hiç çatlamayan vücudum bir anda aşırı çatladı. 35. Hafta da en sonunda dayanamadım ve doğum yapıp yapamayacağımı sordum doktorum riskleri anlattı vazgeçtim. İki böbreğimde de genişleme vardı lavaboya bile gidemiyordum artık 36. Haftama geldiğimde bebeğin kalp atışları yavaşladı 1 tur kordon dolandı ve bayram arasında doktorum da olmayacağı için sezeryan kararı alındı 36+3 de güzeller güzeli kızımı kucağıma aldım…
27 Martta doğum yaptım ama bebeğim düzgün emmiyordu hemşireler mama da vermeyince abo uyuşmazlığı da olunca sarılık değeri yükseldi 29 martta küvöze almak istediler doktorla konuştum ve ücreti ile odaya servise küvöz geldi 24 saatlik fototerapi aldık ve bayram da çıktık hastaneden. 2 Nisan da tekrar sarılık değeri yükseldi yine küvöz dediler yine servis istedim ama doktor bir daha olursa yenidoğan yoğunbakıma gireceğini söyledi kabul ettim. 10 Nisan da bir daha sarılığı yükseldi bu defa yoğunbakıma alındı 3 gün kaldı. Sarılığı hala devam ediyordu ama uyanabiliyordu. Sonrasında bebeğim 32 günlükken rsv yüzünden solunum sıkıntısı oldu geç prematüre olduğu için yine yenidoğan yoğunbakıma alındı. Azitro ağızdan 8 gün kullandık. Ama çocuğum artık anne sütü alınca asla susmuyordu. Sürekli ağlıyordu emmek istemiyordu mama bile içiremiyordum. çocuk doktorları her biri farklı şeyler söyleyince hastane değişikliğine karar verdim. Azitronun 8 gün kullanılmayacağını mide bağırsak florasını bozduğunu ve bu yüzden sütümün ağır geldiğini öğrendim. Anne sütünü kestik ve mama ile devam ettik. Bu süreçte sık sık anne sütü vermeyi denedim ama bebeğim aşırı rahatsız olunca mecburen bıraktık. Zaten doğduğundan bu yana emmek istemiyordu slikon uçla zorla çabalıyordum son küvöz süreciyle de unutmuştu. Şimdi bu günler geride kaldı yazma sebebim benim durumumu yaşayanlar içindi çok uzun oldu okuduysanız teşekkür ederim. Şimdi ise bebeğim yanımda uyuyor 3,5 aylık maşAllah şükürler olsun sağlığı yerinde Rabbim bu durumda olanlara yardım etsin ve sabır versin. Tabi şu an da pek kolay geçmiyor bu saatlere kadar uyanığız gaz problemimiz çok fazla ama bu günleri de atlatacağız… Bu süreçte beni en çok zorlayan insanların anlayışsız tavırlarıydı dediğim gibi Rabbim hepinize önce sabır sonra da güç kuvvet versin sağlıkla kalın.