_momandbaby hacettepede ilk doktorum Zafer Selçuk Tuncer’di. 13.haftada özel muayene olarak başladık. Normalde 10.haftadan itibaren almıyorlardı. Ücret ödeyerek muayene oldum hep. 40+5te kendi sancım ile 4 saatte doğumum olmuştu. Tabi doktorum değil asistanlar yaptırdı doğumumu ama hepsi de birbirinden naif, kibar insanlardı. İkinci hamilrlik için ise Perinatolog Özgür Özyüncü’ye muayene oluyordum. Ona da özel ücret verip gidiyordum. Hacettepede hiç normal poliklinik muayenesine gitmedim kısacası. Özgür Bey hep takiplerimi yaptı ama doğumu 38+0da kendi sancım ile gittiğimde yine asistanlar yaptırmıştı. 2 saatte de o doğumum bitti. Çatı muayenesini öncesinde hiç yapmıyorlar, sancıyla gittiğinde yapıyorlar bir tek. Doğumhane tarafında tek kişilik odalarda sancını çekiyorsun. Sık sık hemşireler, ebeler ve doktorlar kontrole geliyor. Sürecin nasıl ilerleyeceğini anlayıp seni sakinleştiriyorlar. Doğum başladığı anda artık hemen yakınında doğumhaneye alıyorlar ve doğumunu gerçekleştiriyorlar. Bebeğin daha kordonunu kesmeden doğar doğmaz senin koynuna verip ten tene temas yapılıyor, bunu baya önemsiyorlar. Dikişlerini atarlarken falan bebeğin hep göğsünde yatıyor. Sonrasında hemen yan tarafta göreceğin alanda bebeği muayene edip giydiriyorlar. Aynı anda odaya geçiş yapıyorsunuz. Ben Hacettepedeki iki doğumumdan da çok memnun kalarak ayrıldım, umarım sizde memnun kalırsınız.. Doğumu başlatmak için de gün aşırı korunmasız ilişki, bol hurma, ananas, merdiven in çık, kaldırımda aksayarak yürüme çok etkili. Bana bunları önerdi doktorum. Sağlıkla, sıhhatle, mutlulukla kavuşun inşallah 🤲🏼🌸