crazyymom Evet kızlar, Kimler hangi şehirden ve meşhur yöresel yemekleriniz neler? Bilmediğim yemekleri denemeye karar verdim🫠 Bizim harput köfte ve birde taş ekmeği tatlısı var 🌸
crazyymom papatyakokulugece Konya 🫶 zerdeyi merak ediyorum ama hiç denemedim Osmanlı mutfağından gelen bir tatlı diye biliyorum, tirit bizdede var çok severim bamyayida denemedim sjjsjs
mucizebebegimmm papatyakokulugece offf o tirit efsane bir şey. 4-5 kez geldim Konya’ya görümcem oradaydı işi gereği, o da dönecek 1 ay içinde. Tirit için yine gelinir. Efsane bi tadı var…
papatyakokulugece crazyymom zerde şeker ve pirinçle yapılıyor bizdeki bamya farklı çiçek tomurcuğu gibi düğün yemeklerinin olmazsa olmazı siz tiridi nasıl yapıyorsunuz
crazyymom papatyakokulugece Biz kavurma ve bulgurlu yapıyoruz olmazsa olmazı kavurma ve taze soganidir, salamura yaprakla yenir off canim çekti 😋
crazyymom Sedaaaamm Kombenin her türlü halini çok seviyorum yogrutlu olanı ilk defa duydum mutlaka denicem 🫶
crazyymom [silindi] Ayy yok yok maşallah Listeye eklendi bunlar ama tarifleri bizzat senden alicam askim 😍
Sedaaaamm Zeynepkarip tirşik pancarla yapılıyor bizde yeşil renkte oluyor ekşi bir çorba ama çok güzel bir şey. Ama bazı yöre de güveç mesela ona tirşik diyenler oluyor
buse2507 crazyymom Canımmm hatayımın vazgeçilmez lezzetleri çok var😍 ama tabi benim fav yemeklerim kaytaz böreği, kağıt kebabı, abagannuş, mütebbel ve tabiki olmazsa olmazımız dönerimiz❤️❤️
crazyymom buse2507 Yaaa Hatay yemek kültürü olarak ilk sıralarda kesinlikle herseyi Cook güzel, kahvaltısı ayrı yemeği ayri mezesi ayrı çok şanslısiniz🌸
Seyda-06 crazyymom yaşadığım şehrin aspavası meşhur memleketimin tavuklu tokmak köftesi artık blendır köftesi oldu ama apartmanlarda kullanamadığımız için tokmağı 🤣