03.07.2025 te baslayan bir hayatın ilk anları:
Ben Kırıkkale’de yaşıyorum gebeliğin 27. Haftasından sonra bebeğimde ventrikül genişliği olduğunu öğrendik ardından son haftalarda mega sisterna magna ölçümü sınırın uzerinde çıktı. Bu yüzden doktorum Bilkent perinatolojiye sevk verdi. O günde kendi doktoruma randevum vardı Kırıkkale’de. Sabah gittim herşey gayet yolundaydı fakat riskli gebelik kategorisine girdigim için doğumu Ankara’da yapmam gerektiğini söyledi doktorum. Nst falan herşey gayet normaldi. Bu arada 35+6 haftdaydik. İsim bitti 5 yaşındaki oglumu babası diştedavisi için farklı hastaneye götürmüştü onun yanına geçtim eve dönerken çok yoğun tuvaletim geldiğini hissettim hatta altıma kaçırıp kacirmadigimi düşündüm. Eve gelince kanamam olduğunu gördüm. Doktorumla iletişime geçtim dogumhaneye gel direk bakalım dedi. Duş alıp , cantamdaki eksikleri tamamlayıp hastaneye geçtim komşumla. Açıklık 4 cm fakat Ankara’ya gitmen gerekiyor dediler. Eşim geldi o sırada işten. Apar topar Ankara’ya çıktık. Yolda sancılarim da başladı ve çok korktum ilk dogumum 4 buçuk saat sürmüştü. Açıklığın başlamasının üstünden 2 saat falan geçmişti neyse çok şükür vardık hastaneye acildeki doktor ilk doğumdan kaynaklı açıklık olabilir dedi nst de sancım da çıktı. Yatış yapalım mı istiyor musun dedi 😂 yok desem geri gönderecek. Yatisim yapıldı perinatoloji bölümünün dogumhanesine. Maalesef normal doğumhane gibi değildi 2 kişilik odadaydim sancı anında ama problem olmadı çok şükür bı ara annemden birşeyler isteyerek yanıma çağırdım 1 saate yakın yanımda durdu izin verdiler sağ olsunlar. Annemi çıkardılar sonra beni doğum yapacağım odaya aldilar cok yorulmuştum. Suyumu patlattılar ve tuse yaptılar. O an çok zor geldi. Şimdi biraz seni kendi haline bırakacağız ıkınma sakin dedi doktor. Çıktılar ama sancidan kivraniyorum. İstemsiz ıkınma isteğim geliyor. Tutmaya çalışıyorum kendimi. Tuvalete de gitmeme izin vermediler maalesef . Sonra büyük tuvaletimi yapmak istiyorum dedim ama tutamadım maalesef. O an bana yardım eden bir abla vardı Allah ondan ebeden razı olsun. Yardım edin dedikçe daha erken diye pek umursayan olmadı. En son elimi aşağıya bı degdim saçları gelmiş. Bağirdim direk başı geldi diye apar topar geldiler yatağımı çatal şekline bile zor getirdiler. Onların da beklemediği kadar hızlı ilerlemişti. Yatağı yarım yamalak hazırladılar bu haldeyken ben halihazırda 10 dkdir istemsiz ikiniyordum tek başıma zaten. Doğum bitmiş sağlıkçılar gelince tek ikinmada doğdu bebeğim elhamdulillah. Epizyo açmaya zamanları olmadı ama yirtigim oldu biraz. Doğumu sürekli zikirle geçirdim rabbim de yardım etti. Sancı anını sayarsam 5-6 saatte geldi minik kuşum. Ve gerçekten suni sancısız kendi sancilarimla doğum çok güzeldi. İlk dogumumda suni sancı verdiler ve sancı gelip giden birşey değildi surekliydi , asla ıkınma hissi gelmemişti. Bunda kendi sancimla hem ıkınma isteğim geldi hemde sancı aralarında dinelenebildim. Çok güzel ve mucizeviydi. Bebeğimin beyninde bahsettikleri problemlere de bakıldı. Elhamdülillah hiçbir sorun çıkmadı. Şimdi evim cennet kokuyor. Rabbim bekleyen herkesi kolaylıkla kurtarsın. Benim için çok güzel bir dogumdu. 🥰🥰🥰