31 Haftalık ikiz gebeyim. Tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım ve tüp bebek tedavimi yapan doktorumda takipliydim bu haftaya kadar. 30 hafta kontrolümde doktor bir bebeğin gelişiminin 25-26. Haftada kaldığını söyleyerek kordosentez önerdi ve yatış için gönderdi Ankara Üniversitesi hastanesine daha biz olayın şokunu sindiremeden benim teklifim bugün için geçerli dedi ve biz bi nevi ne olduğunu anlamadan kendimizi hastanede yatış yaparken bulduk. Ptesi yatış yaptım. Detaylı ultrasonda da daha önce aynı bebekte ventrikül genişlik çıkmıştı(27. Haftada bu genişlik normale döndü) bunun için de emar istedi. Çarşamba günü hastanedeki başka bi doçent muayene etti ve beyninde ventrikül genişliği yok emara da gerek yok ancak gelişim geriliği için de beslenme kaynaklı da olabilir siz eğer bebekte bişey çıkarsa da hayatını sonlandırmayacaksanız Kordosentezde gerek yok dedi ve biz kordosentez yaptırmaktan vazgeçtik. Ancak doçent ama senin hamileliğin şu an çok riskli gelişimi geride kalan bebeğin kalbinin durma ihtimali var en iyi ihtimalle 32. Haftaya kadar hastanede gözetim altında kalman gerek dedi tamam dedik. Perşembe günü kendi doktorumuz geldi ve neden yaptırmıyorsun küçük bi iğneyle sadece kan alınacak vs dediğinde doçentin dediklerini anlattığımızda sen ona ne bakıyorsun o benim altım öğrencim vs diyerek kordosentez yaptırmamız konusunda yine bi baskı gördük. Ve ertesi gün apar topar kordosentez işlemine alındım ancak işleme girdiğimde sonucun zaten en erken 1 aya kadar çıkacağını öğrendiğimde ben zaten o zamana kadar doğurucam boşuna neden bebeği riske atıyorum diyerek kordosentezden vazgeçtim ve kesin olarak yaptırmayacağımızı söyledik bunun üzerine intörn gelerek bizi hemen taburcu ettiklerini söyledi. Ben ve eşim hani riskliydi gebeliğim gözetim altında kalmalıydık dediğimizde kendi doktorunuz sizi taburcu ediyor yapabileceğimiz bişey yok deyip bana kordosentez önerildi reddediyorum tüm sorumluluk bana aittir diye kağıt imzalatarak çıkışımız yapıldı. Kendi doktorumuzu arayıp özel muayenehanesinden randevu almamız söylendi ancak bizi o günden sonra doktorumuz 1 kez bile aramadı. Sürekli bebekler hareket ediyor mu diye tetikteyim ve artık o doktorla devam etmek istemiyorum. Doğumuma resmen 3-4 hafta kala böyle bişey yaşamak beni çok yıprattı. Demem o ki ankarada iyi perinatolog doktor önerisi istiyorum arkadaşlar.. ama bebeklerime ve bana sadece birer sayı olarak bakmayacak bi doktor mümkünse..