Giqu Kızlar doktora doğum için ayrıca para veriliyor mu? Doğum ücretinden ayrı, doktora doğum nedeniyle para verilmesi diye bir gelenek(?) duydum ama yaygın bir şey mi bilemedim. Siz hiç duydunuz mu? Özelde ya da devlette vereniniz oldu mu?
bellaaaa Giqu canım bunu çok önceden bıçak parası diye verirlermişte şimdi böyle bir şeye lüzum yok paran mı çok ay 😂
plajterligi Giqu 30-40 sene öncesinin adetini hangi akrabanız unutmadı da hortlattı merak ettim 😂 öyle saçmalıklar artık yok bu dediğiniz rüşvet oluyor ve yasak
Giqu tahamommy Bebissever ay ben de şaşırdım, zaten doğum ücreti ödeniyor. Ama böyle bir gelenek var, doğum öncesi doltora ne kadar verelim diye sorun dendi bize de🥴🥴🥴 inanamayıp size bi sorayım dedim
tahamommy Giqu bence hiiç sormaya gerek yok hiç bişey eskisi gibi değil ki, eskiden küçük meblağlarla doğum oluyordu, eğer adet yerini bulsun derlerse bence bi hatıra hediyesi falan olabilir ne bilim çicek yada isme özel kupa gibi para biraz kötü durabilir
Bebissever Doktorun böyle bi parayı verseniz bile kabul edecegini zTen sanmıyorum ederse bile sıkayet edn
Zalas Eğer özeldeyseniz doğum parasının içerisinde zaten doktorun parası da dahil. Sadece eğer mesai dışı kendi doktorunuzu isterseniz bir fark ödüyorsunuz bu da zaten özel hastanelerin hepsinin politikası ve bunu belirtiyorlar zaten. Diğer türlü sizden para isteyen bir doktor olursa doğruca şikayet edin hemen işlem yapıyorlar doktor hakkında. Eskiden serbestti artık yasak.
Tazeanne2016 Doktora değil ama bebeği getiren hemşire veya ebe ‘müjde getirdim size’ diyerek gelmişti hastanede , o anın mutluluğu ile aile büyükleri gelenek olarak gönlünden ne koparsa veriyor , biz de böyle yani