merhaba bacılar benim gibi aklında soru işaretleri olanların merakını gidermeye geldimm💕
öncelikle en başından başlayalım;
pazartesi günü saat 13:00 doktor randevum vardı, gittim muayene oldum gayet iyiydi ardından nst bağlandım ve sancılarım vardı açıklığımda 5 cm’di.
doktorum eve gönderdi eşyalarını, duşunu al gel yatışını yapalım dedi, bende söylediği gibi yaptım saat 18:00 gibi hastanedeydik.
yatışım yapıldı ve suyum açıldı, açıklığım artmaya başladı fakat hala sancım çok fazla yoktu böyle olunca suni sancı takıldı🥹
saat 11 gibi açıklığım 10cm sancılarım sık ve düzenliydi, ama onca hareket yapmama rağmen bebeğin kafası kanalda sıkıştı kaldı bir tık daha aşağıya inmedi..
odada karnıma bastırma işlemi yaptılar ama bebek dahada yukarı çıktı,
neyse bekledik ettik dedik doğumhaneye inelim belki orada tekrar bastırınca gelir, indik tekrar aynı bastırma işlemini uyguladılar fakat bebek dahada yukarı çıktı😢
bende dayanamıyorum beni sezaryene alın diye ısrar ettim, doktorum son bir kez daha deneyelim lütfen dedi yine yaptılar ama yine aynı şekilde kendini kanalın üstüne topladı.
saat gece 02:00 gibi ameliyata aldılar apar topar, 02:25’de güzel kızım doğdu🥹🩷
ameliyatımı genel anesteziyle oldum çünkü o an sancıdan duramıyordum o kadar titredim ki iğne yapmaları mümkün değildi..
sonrasında bende odama geldim sabah 04:00 gibi kendime geldim, ilk söylediğim şey ayaklarımı hissediyorum😂
çok sayıklamışım başaramadım başaramadım diye ama herkes çok kızdı bu düşünceme, belki de hırs yaptım normal doğuracağım diye🥺
odaya geldim bebeği bana gösterdiler, koynuma koydular hayal meyal hatırlıyorum💕
çok korktum hep sezaryen olmaktan ağrılar, sancılar şöylesiydi böylesiydi ben kaldıramam dedim sürekli adını duyunca irkildim..
kendime geldim uyandım iyice açıldım hemşirem geldi kanama kontrolümü yaptı, ardından sondamı söktü ve hadi bakalım ayağa kalkıyoruz dedi güzelce kalktım tabii göbeğim uyuşuk hissetmiyorum ama hiç sorun teşkil etmedi hayalimdeki gibi olmadı çok rahattım uzun uzun yürüdük.
akşama doğru doktorum geldi ve güzelce bir duş al sakinleş dedi ve hemşiremle duşa girdim rahatladım, yatağımı yorganımı değiştirdiler Allah bin kere razı olsun saçlarımı taradılar kuruttular☺️🌸
ilk günlerde sütünüz gelmeyebilir hiç korkmayın daha sonrasında açılıyor onu düşünüp bir de kendinizi yormayın hastanede süt sağma makinesiyle memeyi kendine getirebilirsiniz (yani ben öyle yaptım🌸)
kan değerlerim düştüğü için bir poşet kan taktılar kendime geldim daha sonrasında taburcu olduk.
şimdi aldığım tüm kilolar gitti, vücudum eski haline döndü, işimi gücümü yapıyorum, ağrılarım yok denecek kadar az, yolunu dört gözle beklediğim kızım yanımda çok gerisi hiç önemli değil.
ben neyi istersem isteyeyim gerçekten o kendi istediği gibi geliyormuş bazı şeyler planlamayla olmazmış✨
🧿🧿