klava allah sağlıkla kavuştursun öncelikle. İkili testte risk grubu belirliyor sadece ve baktıkları trizomi türleri yani kromozom bozuklukları. Kromozom bozukluklarında bi tedavi söz konusu değil örneğin allah korusun ama atıyorum down sendromu yüksek risk grubunda çıktı o zaman doktorunuz fetali ya da amniyosentezi öneriyor bu sayede kesinleştiriyor var ya da yok diyerek. Tedavi edilebilecek bir şey olmadığı için bazı kişiler bi sorun varsa gebeliği devam ettirmemeyi seçebiliyor ya da kimisi bi sorun varsa da ben hazırlıklı olmak istiyorum diyerek yaptırıyor. Ben her halukarda sonlandırmayı tercih etmeyeceğim için ama yine de aklımda kalmaması adına ikili testi yaptırdım ancak detaylı ultrason şeker yüklemesi falan dışında başka bi test örneğin üçlü dörtlü vs yaptırmayı düşünmüyorum. İkili testte herhangi bir risk yok sadece sizden bir tüp kan alıyorlar ve rutin muayenede olduğu gibi ultrasonda bebeğinizin burun kemiğine ve ense kalınlığının milimetresine bakılıyor kan tahlilleriniz yaşınız sigara kullanma durumunuz göz önünde bulundurularak size bi yüzdelik dilim verilerek riski belirliyor ama doğruluk oranı yüzde 80-90. Yüksek risk çıksa dahi sağlama yapma yolları var bu da stresinizi azaltır. Tamamen tercihinize bağlı bi durum