Sevl Haftamda yoğun kanama yaşadım şülür bebek iyiydi 3 günde 1 progestan iğne ve günde 3 hap kullanıyorum bol su içip sürekli yatıyorum dinleniyorum iğne ilaç ihmal etmiyorum geçen siyah kanama yaşadım bugün konyrolde doktor eski kanı atmıştın dedi ama çook büyük bir kanama alanı daha gördü ben napıcam bilmiyorum iğneyi 2 güne 1 e çıkardı idrar kan aldı emin olun çool dikkat ediyorum ne zaman bitecek bu stres bugün tam 16+1 im bebeğimi kaybetmekten korkuyorum
aysglerkan Sevl Merhaba 19+5 deyim. 2 hafta önce ishal kusma salgını sebebi ile rahatsızlandım. Ardından şiddetli bir karın ağrım oldu. Ertesi gün gün boyu ara ara lekelenmem oldu. Akşam acile gittim vajinal muayenede rajim ağzında 6 cm kanama alanı tespiti ile hastaneye yatırıldım. Bir iki gün sonra kanama alanı 12 cm oldu. Bu süreçte doktor progestan hap ve iğneye başladı. Rahim kasılma önlemek için endole başladı. Hastanede 15 gün yattım kanama alanı bi arttı bi azaldı ama asla bitmedi . 15 gün sonunda hastaneden sürekli hastalık kapıyorum diye evde yatmak şartı ile taburcu oldum. Bu arasa yeniden hastaneden ishal kusma salgını kaptım kanamam aşırı arttı ve kan takviyesi yapıldı. Yani doktorlar 22-24. Haftadan önde bisey yapamıyoruz diyor. Öncelik anne bu süreçte çünkü bebek değil henüz diyorlar. Tabi biz annelere göre öyle değil durum. Bende 2 hafta beklemedeyim. Sonrasında İstanbul’a sevk isteyeceğim. Ayrıntılı ultrason ve takip için. Ama sanırım Türkiye’nin heryerinde bu tedavi aynı . Kanamayı damardan durduran ilaçlar varmıs ama anneyi riske sokarmıs yapamıyorlar . İnşallah herkes zamanında sağ Salim kavuşur evladına
Nimoss Sevl çok geçmiş olsun. Ben de bu sebepten şimdi geldim hastaneden dün saat 22:00 gibi hafif kramplar hissettim sağ tarafımda sonra ılık bir şey aktı hemen almadım WC ye gittim açık kırmızı renk kan gördüm direkt hastahaneye gittik bebeğin kalp atışını duyduk ama düşüğe çevire bilir dedi hap ve kan uyuşmazlığı için iğne yazıp gönderdi eğer kanama çoğalırsa gel şu an bir şey yapamayız dediler. Hapı aldım dün başladım fakat iğneyi bulamadık kanamam dün e göre biraz daha azaldı ama yine de adet kanaması gibi bugün tekrar kötü oldum hastahaneye gittik ellerinde iğne varmış iğne yaptılar serum taktılar istersen yatış verebiliriz ama burada da sadece ilacını içersin yapabileceğimiz bir şey yok risk devam ediyor dinlenmen lazım dedi ben eve gelmeyi tercih ettim hastane yakın çünkü bir şey de yapamayacaklarsa ilacımı evde de alır dinlenirim dedim. Gerçekten çok zor bir şeymiş çok korkuyorum bebeğime bir şey olmasından.
Yayalin Kanama alani var diya 5 ay oldu yatıyorum elimi hiçbir işe sürmüyorum ilişki yasak banyo dahi hafta da bir 10 günde bir yapıyorum riskli gebeyim o yüzden sizde kalkmayın sürekli yatın annen yada kayınvaliden gelsin baksin.Allah yardımcımiz olsun
ebru1661 Dokuzuncu haftada yoğun bir kanamam başladı hastanede yattım şu an 17. haftadayım hala kanamadanm devam ediyor doktor kanama alanının çok büyük olduğunu söyledi. Pregestan ve iğne kullanıyorum. Beklemekten ve dua etmekten başka çare yok galiba
Paramedikelif Haftada büyük bir kanama yaşadım buna bağlı olarak kanama alanı gelişti. 16 haftalıkken 6.2 ölçüldü. Kahverengi şekilde yoğun bi kanama yaşadım iki hafta boyunca. Sonra durdu şimdi 20 haftalık oldum Cuma günü detaylıya giricem bende çok korkuyorum hala duruyor mu büyüdü mü diye
Sevl Paramedikelif insan çok korkuyor çünkü bebekte büyüyor Allah yardımcımız olsun çok stresli bir dönem gerçekten
Sevl aysglerkan çok geçmiş olsun çok zor bir süreç Allah yardımcın olsun umarım sağ salim bebeklerimizi kucağımıza alırız
aysglerkan ebru1661 çünkü görev sebebi ile hakkarideyim buradaki imkanlar sınırlı. Ayrıntılı ultrason için bile sevk ile gelişmiş hastane gerekiyor . En yakın Van araba ile 3-4 saat ve araba riskli deniyor kanama alanı için. Uçak daha iyi deniyor
ebru1661 aysglerkan Anladım çok geçmiş olsun Rabbim evladınızı vaktinde zamanında sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin. Yengem de kanama sıkıntısıyla hastanede yatmıştı. Bu konuda Zeynep Kamil çok iyi aklınızda bulunsun. Özellikle kanama alanı konusunda uzmanlar. Gerçekten zor bir süreç. İnsan hep tedirgin oluyor.
busra1708_ Ben iğneyi 1 ay boyunca her gün kullanmıştım kanama alanım 3.5 cmdi ona rağmen 1 ay kadar sürmüştü bitmesi, yani aceleci olmamanız lazım Allah’ın izniyle bitecektir 🌸
Sevl Nimoss evet çok zor gerçekten her kanama bebeği riske sokuyormuş zorlu bir süreç inşallah sağ salim zamanında kavuşuruz bebklerimize 🙏
busra1708_ Sevl benimki son 2 hafta plasentaya da sıçramıştı, 1 hafta iğne vuruldum kontrole gittim büyümemişti ama hiç küçülmemişti, 2.hafta bitmişti. Biraz sabır gösterin ve umutsuzluğa kapılmayın🌸
aysglerkan busra1708_ sabırlq beklıyorum ebru1661 inşallah. Bende orayı düşünüyorum. İnşallah bu süreci sağlıkla atlatacağız
ebru1661 busra1708_ benimde plesentaya sıçramış kanama alanım. Sizin geçti mi kanamalar? Doğum yaptınız mı?