Kubusnnn merhaba tatlım otizm veya uyaran eksikliği diye farklı farklı tanılar koyuyor Doktorlar. Uyaran eksikliğinde çocuk kendine bir dünya kuruyor hayal gücünde beyninde ve bu yüzden çevresiyle ilişkisini kesiyor, ekran tv yada taktığı oyuncakları gibi bişeylerle ilgileniyor. Yani çevreden soyutluyor kendini tepki çok vermiyor sese ve uyaranlara. Bu düzelebiliyor bildiğim kadarıyla. Ama otizm tanısı çok daha zor tedavisi. Bu bilgiler duyduğum araştırdığım kadarıyla olan şeylerdi. Görümcenizin Huyunu bilmiyorum açık açık konuşun diyicem de aranızda ki samimiyetinizi bilmiyorum alırnır kötü olur aranız bişety diyemem. Ekran hiç vermeyin diyor Doktorlar 2-3 yaş a kadar ondan sonrada belirli dakikalarda. Ben vermiştim ama kısa süreli zamanlarda, ekran süresi dışında da çocuğumla hep oynadım uyaranlarını açtım sosyalleştirdim ilgilendim onu kendi haline bırakmadım yani. Çok şükür ki sağlıklı sıhhatli 4 yaşında.😊🙏 Bu tarz şeylerde erken yaşta tanı konmasa bile doktor elbetki söylediğiniz de bi bakar anlar, yönlendirir anneyi. İnşallah bişeyi yoktur. Ama ne kadar erken farkındalık o kadar iyi.