2-bebegisteyenanne Bu benim 2. Gebeligim zaten gebelik şekerim vardı yükleme yaptırmadım 26. Haftamdayım doktor gebelik şekerimin olduğunu bilmesine rağmen şeker yüklemesi istedi ben niçin istediğini anlayamadım bilgisi olan var mı?
S-nss 2-bebegisteyenanne tekrar bakmak istemiş olabilir kontrol amaçlı. Yani belki beslenmenizle şekeri kontrol altına almış olabilirsiniz diye
Merviiss 2-bebegisteyenanne bu gebelikte gebelik şekeriniz var mi takip ediyor musunuz ? Yüksek çıktığı halde mi istedi. Benden de istedi 2. Hamilelikte yükleme temiz gelmişti ilkinde şeker vardı
Miniginannesiiii1111 2-bebegisteyenanne bendede şeker var 23+3 um 23+1 de kontrolüm vardı benden yükleme istemedi insülin kullanıyorum endokrin takipliyim sizden neden istedi anlamadım zaten var olan birşey seker bu testin amacı şeker olup olmamasina bakmak değil mi zaten var sizde neden istemiş anlamadım
1234Eminaaaa1234 2-bebegisteyenanne çok geçmiş olsun bende gebelik şekeri insülin kullanan gebe çok direttim bana da yapmak istediler dedim ben istemiyorum parmak ölçüm ve kan değerlerim den zaten yüksek olduğu anlaşıldı tekrar insülin başlandı 😕 sende parmak ölçümü düzenli aç tok yaz kâğıda muayene esnasında açlık kanda da çıkıyor zaten .berbat bişey evet haklısın anlıyorum seni
2-bebegisteyenanne Merviiss un bu gebeligimde de şekerim var takip ediyorum diyet yapıyorum. Doktora diyet yaptığımı söyledim şekerimin olduğunu söyledim oda tekrar bakmak istedi bu doktora ilk kez geldim
tahamommy 1234Eminaaaa1234 insülin neye göre veriliyor acaba açlık yüksek çıkarsa mı tokluk yüksek çıkarsa mı? Açlıklarım normal ama tokluğum yediğim şeye göre değişiyor haftada 1-2 yüksek çıkıyor doktor sizce insülin başlar mı bu durumda
1234Eminaaaa1234 tahamommy insülin düşmeyen şeker de veriliyor bir açlık ve tokluk kan vermekte fayda var benim ikiside çok yüksek doktorunuz daha iyisini bilir
S-nss tahamommy diyet yaptığınızda değerleriniz normal çıkıyorsa insülin başlamaz. Ama diyet yaptığınızda halde açlık 95 üstü veya 1. Saat tokluk 140 üzeri veya 2. Saat tokluk 120 üzeri çıkıyorsa (devamlı) o zaman başlıyorlar. Veya şeker yükleme testinde anormal yüksek çıkmıştır değerler. O zamanda direk başlayabilirler
tahamommy 1234Eminaaaa1234 şeker yüklemesi yaptırmadım da evde parmaktan ölçüyorum, haftaya kontrolüm doktor ne dicek diye merak eediyorum, yazınızı görmüşken bi sorayım dedim teşekkür ederim 🌸
1234Eminaaaa1234 tahamommy rica ederim yemekten bi saat sonra yapılan ölçüm daha sağlıklı çıkar çok geçmiş olsun.
tahamommy S-nss şeker yüklemesi yaptırmadım ama suyun fazla dedi 2 hafta önce dikkat ettim 2 haftadır değerlerim normal çıkıyor ama arada kaçamak oluyor tabiki de umarım onlar da sorun olmaz, teşekkür ederim buarada güzel bilgilendirdiniz 🌸
S-nss tahamommy rica ederim ne demek. Kaçamak yaptığınızda da 1. Saat tokluk değerinize bakın. Vücudunuzun toleransını ölçmüş olursunuz. Ona göre beslenirsiniz