Minikmercimek_ Kızlar annem Bulgaristan göçmeni yani babası ve kutugu oradan.. Ama nenemle evlenmis buralara gelip annemin vatandaslık yok? Bu şekilde vatandaslık alabilen varmı aranızda bu konularda bilgisi olan varmı? Bu arada şarkılarına bayılıyoruömm 🪄
Accountant Minikmercimek_ bizimkilerin geldiği yer şuan Makedonya’da herhangi bir belge falanda yok elimizde gelenlerde hayatta değil ama anneniz alabilir belki dedeniz aracılığıyla
Bebisbg34 Minikmercimek_ ilk bas annen gidip vatandaslık alıcak canım sonra otomatik sende alıyorsun bıraz ugraştiriyor ama alırsin
ozwoman Minikmercimek_ benim bildiğim Bulgaristan bu tarz vatandaşlık vermiyor orada mal varlığı vs istiyor bizimkilerin doğum yerleri hep Bulgaristan ama verilmemişti gerçi üstüne de pek düşülmedi
Muallim3 Annem anneanemler göç ettikten sonra İstanbul’da doğduğu için benim öyle bir şansım yok asdfghjk
Mamiko_2020 Anne ve babam tarafım bulgar göçmen 🥰Ama iki dedem ninem akrabalar gençken gelmişler buraya çokta tatlı şiveleri konuşmaları var ama bu konuda pek bi bilgim yok umarım bilen birileri çıkar 🌸
Minikmercimek_ Mamiko_2020 ay evet annem dilleri bilmiyor ama babam Türkçe bilmezdi veya anlasılmazdı diyor😄 ama o tarafların sivesi ve bazı nesnelere o tarafın adlarını soyler aileden gelme Muhtemelen cogu kişi bilmez umarım anlatabilmisimdir 😄
Minikmercimek_ Accountant dedem yasamıyor kuzum ne yazikki.. Yol çok surukleyici gibi geldi bana belgeler falan siz arastırdınızmı
Accountant Minikmercimek_ bizimkiler çok eski tarihli babamın dedesi gelmiş hayatta olsa öyle alabilirdik belki ülkeden ülkeye değişiyor bunun kuralları hiç bir belge bir şey yok ordan gelen sadece burda vukuatlı nüfus kayıt örneğimizde orası çıkıyor babamın dede ve babaannesi ve daha öncesi için
Minikmercimek_ Bebisbg34 aşko haliyle Baba olunca direkt sana geçer😄 annem bile değil vatandası benim is coook zor ozmn😄
Bebisbg34 Minikmercimek_ biraz zorlar evet ya annenin alması lazm ilk baş ama uzaktan zor geliyor bitane birini bulsan kagit kürekle ilgilenıcek konsolosluktan o hallediyor hepsini
Bebisbg34 ozwoman hayır alakası yok gayette annen baban biri alınca alabiliyorsun onu kım diyor mal varlıgı falan sadece ıkametgah yeri göstermen gerekiyor