İki gebelik kaybım olmuştu. Birincisinde 6. Haftada kalp durdu. İkincisinde beta düzenli artmadı 5-6 hafta arası evde kendiliğinden düştü. Hep aynı doktora gidiyordum. Pıhtılaşmadan şüphelendi. Karyotip analizimiz temiz geldi, pihtilasmada mthfr ct88 heterozigot çıktı. Doğum doktorum sonuca göre bende pihtilasma olduğunu düşündü ve 3. hamileligimin çok erken safhalarinda kan sulandırıcı kullandirdi. Bu kez içim rahat ilerliyordum 5+5 te kalp atışı duydum, sonraki hafta yeterli artmadı ve kalp durdu. Romatolojiye gitmemi, histeroskopi önerdi. İlaçla düşük yaptım kalan kürtajla temizlendi. Fetüsü araştırma hastanesine tıbbi genetige verdik. Genetikci karyotip analizi çıkmama ihtimaline karşı array testi de istedi. Bugün sonucu aldık. Karyotip analizi neyse ki çıkmış. 48 kromozomlu; 2. ve 16. Kromozomda trizomi çıktı. Geçmiş kayıplarda da kromozomal anomali olmuş olabilir dedi. Histeroskopi ya da romatoloji şu sonuca göre gereksiz ama benim için rahat etsin dersen baktirabilirsin dedi
Mthfr ct88 heterozigot olması kan sulandırıcı kullanımını da gerektirmez dedi Bölünme esnasında işler yolunda gitmemiş kısacası.
Sperm fragmantasyon testini de gereksiz buldu ki ben de öyle düşünüyorum. Çıkacak sonuç ne olursa olsun zaten beslenme ile desteklenmesi gerekiyor.
Benzer durum yaşayanlar için paylaşmak istedim Sağlıklı gebeliği yakalayana kadar yola devam 😊 Sperm ve yumurta kalitesi için takviye alıp bol duadan başka çaremiz yok gibi görünüyor Herkese sağlıklı gebelikler diliyorum