Elftrk bnmde nasipse 14 temmuz
Oğlumuz olacak nasipse adını özbey koymayı düşünüyoruz
ben alışverişe başladım hatta neredeyse bitirmek üzereyim en mantıklısını yaptığımı düşünüyorum çünkü doğuma yakın doğum parası hastane masrafları bebeğin ihtiyacları vs bizi zorlardı
Kıyafet olarak
2 tane 10 lu hastane çıkışı
2 tane 7 li hastane çıkışı
Birtane doğumdan hemen sonra giydirilmesi için 5li iç dış pamuk zıbın seti aldım
Çünkü doğum yapacağım hastanede bebişi yıkamıyorlar diğer isimli ve papyonlu setler kan vs olupta çıkmasa üzülürüm 😁
10 tane yeni doğan ve 0-3 altan çıtçıtlı zıbın
Bi lcw 6 parça 0-3 takım
2 tane 0-3 yazlık şortlu takım
0-3 alt üst 4 takım
3 patikli tulum
6 tane çorap 0-3
1 yelek
3 patiksiz 0-3 alt
Bi bebek kilotlu çorap
İndirimdeydi 2 tane kışın giyebileceği şekilde kozmonot mont aldım 3-6 ve 6-9 ay
Bornoz havlu seti
1 peluş battaniye
2 pazen battaniye
3 müslin battaniye
Alt açma minderi
10 penye ağız mendili
9 müslin ağız mendili
3-6 pantif
3-6 alt üst takım
Bunların dışında
Burun aspiratörü
Düz kafa yastığı
Kullan at alt açma örtüsü 10’lu 4 paket
Sleepy merhaba bebek seti
Banyo termometresi
4 lü küvet seti aldım daha çok eksik var kıyafet olarakda araç gereç olarakta
Henüz kendim için sadece 1 hamile taytı
Bir hamile elbisesi ve silikon göğüs ucu aldım göğüs uçlarım neredeyse hiç yok çünkü
bence ihtiyaç olduğunu düşündüğüm ve alacaklarımda :
Emzik
Biberonu
Ateş ölçeri
Bebe yağı
Şampuanı
Bebek çamaşır deterjanı
Bebek çamaşır yumuşatıcısı
yelek
Hırka
Pişik kremi
Tırnak makası
Puset örtüsü
Tarak seti
2-3 0-3 tulum
3-6 ay tulum 3-4 tane
3-6 ay alt üst takım 3-4 tane
Reflü yastığı
Beşiği
Beşik için nevresim takımı
Alez
Bebek arabası (travel sistem düşünüyorum)
Kanguru
Ana kucağı
benim için
emzirme sütyeni
Lohusa pijaması
Emzirme atleti
Depend
Göğüs ucu kremi
Göğüs ucu kalkanı
Süt sağma makinesini hemen almamı çevremdekiler önermedi lazım olursa hemen temini kolay diye
Bez stoklamamı kimse önermedi bebeğin cildinin hassasiyetine sızdırmamasına bağlı almam tavsiye edildi
Müslin battaniye çok önerdiler hele banyodan sonra havlunun içine serince bebeğin daha kolay kurulandığını söylediler
Ana kucağı konusunda kararsızım herkes ana kucağındansa seyyar hamak beşik daha kullanışlı diyor
Çünkü ana kucağı 0-9 max 0-12 aya kadar kullanılıyor hamak beşik ise 3 hatta 5 yaşa kadar
Elektrikli ana kucağı alacaktım ama galiba sadece hamak beşik ve kendi odama koyacağım beşik içinde biuyku beşik sallama aparatı alacağım sese duyarlı hız ve zaman ayarlı bebek ağladığında kendi kendine sallanarak bebeği sakinleştiriyor çok araştırdım herkes büyük rahatlık olduğunu söyledi
Reflü yastığını kiraz çekirdekli alacağım inş kolik bir bebek olmaz ama olurda gaz sıkıntısı olursa kiraz çekirdeği bebişi inanılmaz rahatlatıyormuş
Emzik olarak çevremde genelde avent ultra soft önerdiler kendi kutusunda mikrodalgada hemen sterilize edilebilmeside büyük kolaylık bence
Biberon olarak dr brown düşünüyorum kolik sıkıntısına karşı bebeğin hava baloncuğu yutmasını engellediği ve ağzının mama koymak için geniş olması avantaj
Nuk’da tercih edebilirim araştırıyorum
Listemde muhakkak eksikler vardır ama şuan için aldıklarım alacaklarım bu şekilde 😊