Kızlar merhaba başımdan geçen bir durumu anlatacağım belki benzer şeyler yaşayanlarla fikir alışveriş yaparız. Şuan 32+1 haftalığız. Geçen ay 28 haftalıkken kontrollerime gittiğimde bebeğim 1250 gramdı ve gelişimleri haftasına uygundu. 31+5 te kontrole gittiğimde bebeğimin karnının 10 güne kadar geride kaldığını öğrendim. Hem özel hem devlet takipli ilerliyorum şuana kadar bir riskimiz yoktu gayet iyi geldik. Bugünde çam sakura kadın doğuma gittiğimde yine bebeğimin küçük kaldığını öğrendim kilosu 1697 gram çıktı. Kilo olarak haftasına göre çok iyi ama karnı küçük olması belki ileride risk oluşturabilir diye perinatoloji beni artık her hafta muayene edecekmiş. Bugünde plesentadan akımlara baktılar doppler ile. Bebeğime elektrokardiyografi ölçümüde yaptılar. Kalp damarlarında da akımın iyi olduğunu söylediler. Plesenta da sağlıklı akım sağlıyor dediler. Gebelikten önce insülin direncim yüksekti ama gebelik boyunca şekerim hep olması gerektiği gibi çıkınca ben şeker yüklemesi istemedim. Doktorda insülinden kaynaklı bile olabilir dedi. Yapısal olabileceğini, benden ona besin geçişinde sıkıntı olmadığını, öyle olsaydı kilosu da düşük kalırdı dedi. Bir hafta boyunca tansiyon takibi yapacağım ve gebelik şekerim varmış gibi dikkat edecekmişim. Bir hafta sonra tekrar doppler ve nst ile kontrol edileceğiz. Eğer 35 haftalara kadar böyle ilerlerse 37. Haftaya kadar doğmazsa doğumu başlatacaklarını söylediler