İlk öncelikle pozitif mi değil mi bilmiyorum tek bildiğim şu an ameliyatlı kafasından çıkamamış olmam bu benim psikolojimle alakalı bence. Neyse gelelim doğumuma 37+0 da yalancı sancılarım başladı gece tutuyordu sancılarım eşimi uyandırmaya niyetlendiğim an geçiyordu 2 gece böyle sürdü 37+2 de gece yine sancılandım lavaboya gittiğimde kırmızı kan şeklinde nişanım geldi (bu sancılandığım 2 gün içinde şeffaf şekilde gelmişti.) Neyse ben sancılarımı takip ettim düzenliydi hafta sonuna denk gelmesinden kaynaklı sabah 8 gibi kadın doğum acili olan araştırma hastanesine gittim ebe 1 cm açılma %50 silinme dedi nts sancılarım vardı yatış önerdi lakin ben ilgi alakadan kaynaklı kabul etmedim evde çekeceğim sancımı dedim. Eve gittim sancım daha arttı öğleden sonra 1 gibi özel hastaneye gittim. İş nedeniyle şehir dışında olduğum için takipli olmadığım ama tanıdığım telefonla konuştuğum doktoruma gittim nst bağlandım sancılarımın doğum sancısı olduğunu söyledi yatış yaptı. Sancılarım 110 -120 görüyordu ama ben hissetmiyordum. 1-2 saat sonra açılmam 5 cm olmuş lakin bebeğimin kafası kanala girmiyordu doktorum haftası küçük olduğundan vs. Dedi ben aman aman bir sancı hissetmedim ilk doğumum normaldi acı eşiğim yükselmiştir dedim. Benim rahim ağzıda arkada olduğunu söyleyip elle muayene öne çekmeye çalıştığını söyledi doktorumda , ebe de suni sancı deneyelim dedi tamam dedim sancıları o zaman biraz hissediyordum ama bebek kanala bir türlü girmedi gece 12 gelirken yaklaşık 12 sonra doktoruma sabaha kadar girmez mi kanala dedim iç açıcı konuşmadı kalp atışları yükseliyor dedi o yüzden sezaryeni kabul ettim her şey 20 dk içinde oldu bitti kızım 12:10 gece dünyaya geldi ameliyat ekibi o kadar iyi ve anlayışlıydı ki deli gibi kormama rağmen rahatlattılar beni belden uyuşturdular iğneyi hissetmedim bile çocuk doktoru kontrol etti doktorum Sezaryan sırasında yok gözüm bunun kafası girmezmiş kanala dedi. Sancıdan yorulmuş falan dedi o zaman hayırlısı buymuş dedim normal diye ısrar etmediğim iyi olmuş dedim. Bebeğim 3.800 olarak dünyaya geldi devlette ki doktorum de önde gidiyor 38-40 görürsen 4 kilo üstü olur Sezaryan alırım demişti. Gelelim doğum sonrasına ilk yürüyüş zordu ayaktayken konuşamıyor diyaframıma ağrı saplanıyordu. Ağrı kesici istedim estesini gösterince rahatladım o rahatlıkla yürüdüm merdiven indim çıktım gaz ve büyük lavabo ihtiyacımı gördüm ertesi güne oğlumun süneti olduğu için taburcu olmak istediğimi söyledim gece 10 da taburcu oldum ilk 2 gün kesi yerimde yanma oldu sonra hafifledi geçti. Boynumun sağ tarafında çok şidetli bir ağrı vardı filtre kahve içtim anestezi atmam için çok iyi oldu bir bol bol su. Şu an 20. gündeyim acılarım ağrılarımın %90 geçti rahatladım çok şükür. Karnım sadece alt karın kaldı o da kendi kilom gibi duruyor göbek gibi değil dediler. 4-5 ay
Sonra egzersize başlayabilirmişim doktorum öyle söyledi
Şu an annemin yanında kaldığım için yatıyorum ve bu hasta psikolojisinden çıkamadım evime geçtiğimde bununda geceğini düşünüyorum. By 😊😊