Selam Kızlar
Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde planlı sezeryan ile doğum yaptım 🥰 Süreci anlatmak istiyorum çünkü bende burda çok aradım nasıl oluyor diye.
Öncelikle 38. Haftada kontrole gittiğinizde 39+0 için gün veriyorlar. Sabah saat 7 de Acilden giriş yaptım. Muayene falan derken 8 gibi odaya çıkarttılar. Odada hazırlandım serum için damar yolu falan açtılar. (Ameliyat dahil tam 4 lt serum verdiler ) Neyse sonra annemi çağırdım yanıma beklemeye başladık. Öyle çok acıktım ki ben tabi akşam 8 de yemiştim en son şeyi. 12 de yemek yeterliymiş. Siz öyle yapın 12 de yiyin yatın vallahi.
Bekle bekle götürmüyorlar beni bir türlü sabah 6dan öğlen 11 e kadar bekledim. 11 gibi geldiler beni götürmeye. Neyse ben korkuyorum ama belli etmiyorum. Arkamda oğlumu bıraktım onun psikolojisi var birde Ağla ağla bir hal oldum onu bırakırken.
11 gibi ameliyathaneye indik orada spinal anestezi uyguladılar. Hiç korkulacak bir şey değil sakın korkmayın hiç bir şey hissetmiyorsunuz. 5 dk içinde uyuşmaya başlıyorsunuz zaten. O sırada sondayı taktılar.( Buda beni korkutuyordu bazıları anestezi öncesi takıyorlar falan yazmıştı şükür hissetmedim takıldığını )
Sonra doktor geldi başladı ameliyata 5 dk içinde bebeğimin sesini duydum bide ona ağlamaya başladım tabi. Yaklaşık 50 dk sürdü ameliyatım. Bebiş doğduktan sonra bir midem bulandı kızlar kusucam ama mide boş neyi kusuyum. Onun için ilaç yaptılar bulantım geçti bu seferde kramp başladı karnımda gaz birikti resmen bitsin artık şu ameliyat diye dua ediyorum.
Neyse bitti şükür beni önce ayılma odasına aldılar. İlk orda gördüm bebeğimi. Hemşire getirdi yanımda giydirdi. Sonra öptüm kokladım emzirmeye başladım Çok güzel bir histi.
Karnımda 5 kiloluk kum torbası koymuşlar alın şunu diye bağırasım vardı. Anestezi etkisi azaldıkça canımı acıtıyordu çünkü. Sonra ebe geldi karnına masaj yapıcam dedi. İlk oğlumda genel anesteziydi bu masaj yapılmamıştı hiç. Ay bir bastırdı karnıma çok kötüydü. Sanırım bunu hiç unutuncam.
Sonra odama geçtim şükür tek kişilik oda denk geldi 🥰 Annem geldi hemen yanıma. Odada da bir kere o masajı yaptılar tabi çok kötüydü.
Daha sonra anestezi etkisi geçti ben ayağa kalktım ilk yürüyüş falan derken 2 gece kaldım çıktım 🥰
25 günlük olduk bile darısı bekleyen tüm Annelerimize Sağlıcakla inşallah 🥰