Selam kızlar. Plesentam en en başından beri aşağıdaydı ve rahim ağzını kapatıyordu. Detaylı ultrasonda artık plesenta previa teşhisi kondu ancak doktorum 28. Haftaya kadar yukarı çıkabileceğini söyledi. En son 28. Haftada da yükselmeyince riskli gebelik tanısı kondu ve doğumunu ben yaptıramam üniversite hastanesine gitmen gerek çok riskli dedi. Üniversite hastanesinde bir perinatolog buldum sağolsun beni hemen kabul etti. 30. Haftada tekrar bakarız yükselmezse 32 de bir daha bakarız sonra bi de 34 de bakarız eğer yukarı çıkmamış olursa 35 de sezaryenle alırız 36. Haftayı bile beklemeyiz dedi. Bana 32 de çalışamaz raporu verdiler. Zaten sağlıkçıyım ve hep 24 saat nöbetler şeklinde çalışıyordum. Ne zaman izne çıktım o zaman plesenta rahim ağzından biraz çekilmeye başladı. En son 34 de baktılar hala tam çekilmemişti. 35 de tekrar baktılar ve doktorum çekilmiş dedi yana kaymış. Bu nasıl olur dedim çok nadir de olsa olabiliyor dedi :) yine doğumu sezaryen yapacağız sonuçta yukarda değil yanda ama sorun yok dedi. 38. Haftada sezaryene karar verildi. Şu an 36. Haftadayız. Plesentası aşağıda olanlar umudunuzu kaybetmeyin 🥰