İyi geceler kızlar
30.06.25 tarihinde sabah 10.26 da oğlumu kucağıma aldım. Anı kalsın burada.
Hamileliğimde gittiğim takipli olduğum doktorumdan çok memnundum. Son haftalara doğru bebeğimin hiç doğum pozisyonu aldığını göremedim hep makattı. Ve hep kafası 3 hafta diğer uzuvları 2şer hafta önden gidiyordu.
Tabi ben son ana kadar vajinal doğum veya suya doğum istiyordum. Bebeğim kararını çoktan vermişti dönmeyerek.
Hiç ön yargılı olmadım ve 38+3 te doğum yapmak istedim.
Sabah 8 de yatışım yapıldı. 10a kadar EKG, NST, tansiyon ölçümü kan testleri vs yapıldı. 10 da odamdan ameliyathaneye indirildim. Hepsi birbirinden güleryüzlü 20ye yakın kişi kapıda beni karşıladı. Modum inanılmaz yükseldi. Zaten evraklarda hemşire olduğum yazdığı için bolca bu konu hakkında benimle konuştular. O sırada anestezi doktorum spinali yapmıştı bile hiç hissetmedim. O kadar senkron çalıştılar ki bir saniye bekletilmedim herşey çok hızlıydı. Bacaklarım ısındı ve tamamen uyuştu sonra kendi doktorum geldi.
O bana 3-5 soru sordu ellerimi tutan iki hemşire vardı yanımda onlarla gülüşürken oğlumu gösterdi yukarıdan hayatımın en unutulmaz anıydı. Bir hemşire arkadan fotoğraflarımızı bile çekmiş. Herkes ne kadar tatlı olduğunu anlatırken doktorum herşeyin yolunda olduğunu söyledi ve dikmeye başladılar. Oda çok sürmedi.
Bu sırada sadece ufak tefek ittirip çekmeler hissettim. Hiç rahatsız edici değildi.
Hemşireler hep birbirlerini övdüler. ‘İnanılmaz iyi bir dikişti hiç belli olmuyor hocam’ vs dedikleri her an kendimi daha iyi hissettim.
Her neyse sonra odaya çıkarıldım. Tek doğum bendim çalışanlar çok tatlı ve ilgiliydi hemen dikiş ve kanama kontrollerim yapıldı. Oğlum odaya getirildi.
2 saatte hissetmeye başladım 4 saatin sonunda tamamen hareket kontrolü bendeydi ve giydirildim yürütüldüm hemen.
Gaz çıkaramadım o yüzden sadece serumla beslendim ilk gün. İkinci gün doktorum bağırsak hareketlendirici bir ilaç verdi bir saat sürmeden gazımı çıkardım katı gıdaya başladım.
Ön yargılarım için kendimi suçluyorum. En ufak bir ağrı çekmedim ne bel ağrısı ne baş ağrısı. 7 kilo aldım 9 ayda ve şuan 8 kilom gitmiş. Bugün ilk kontrolüm vardı dikişlerim estetik dikiş olduğu için içerden dikildi. En ufak bir iz yok. Küçücük bir çizik var bir hafta sürmez kapanması dedi doktorum.
Aklıma gelen herşeyi yazdım.
İçiniz rahat olsun o kadar konforluydu ki. Zorunda kalınca tadını çıkardım bende.
Sütümde hemen geldi. Hemen emzirdim. Herşey mükemmeldi. Yine olsa yine yaşarım bu anları.