Ayssbus ben 12 saat sancı sonunda doğum yaptım. 3-4 saati kendi sancımdı. Açılma olmayınca suni sancı başlattılar. Bana göre uzun sürdü doğum. Hastanede tek tek doğurup gittiler en son ben kaldım ama acıdan en son kaldım doğuramadım diye düşünmedim tabi. Çok ağrılı çok zor bi süreç ama suni olduğundan dolayı ekstra bi ağrı olduğunu düşünmüyorum. Suni de olsa normal sancıların da olsa bu şekilde ağrılı geçecek. Önemli olan sağlıklı doğurabilmek. Ama korkmaman en iyisi. Ben rutin kontrole gittim yatış verdi doktor ne olduğunu anlayamadan doğum sürecine girdim. Sadece şundan eminim bebek çıktığı an acılar bitiyo neredeyse o acıları unutuyosun diyebilirim. Sadece manevi açıdan değil. Vücut anında rahatlıyo bebeğin çıkışı ile sancı kalmıyo. Ama benim 12 saatlik doğum sürecimde son 5 saat çok kötüydü açılma yavaş ilerliyo açıklık kontrolü olduğunda daha da ağrılı oluyo. Sanki bebek hiç çıkamayacakmış gibi hissediyorum ağrıdan yerimde duramıyorum. Yorgunluktan 2 dk lık sancının durduğu aralarda nerdeyse hop uyuyakalıyorum sonra birden sancı giriyo. Bir de beni zorlayan şey sürekli nstye bağlı bırakmakarıydı. Ayakta iken yürüyorum çömeliyorum o ağrıyı dayanabilir hale getiriyorum. Ama yatakta niyeyse o ağrı 100 katı şeklinde geliyo ve çığlık çığlığa gidiyorum. Bazen kalkmama izin verdiler odada dönene yerlere yata kalka saatleri tamamladım ama her sancıda çığlık geliyordu. Sonlara doğru artık sancılar bildiğimiz böğüre böğüre haykırttı beni 😂. Bir de şunu söyleyeceğim bana hiç doğamayacakmış gibi geliyodu o anlarda sonra birden ıkınma geldi. Vücut bende bağımsız yapıyosu herşeyi 😂. 5 -6 ıkınmayı odada tamamladım zaten ıkınmaya başlayınca doktor geliyo bakıyo sonra ebe doğum odasına götürdü 3 ıkınmada da bebek çıktı. Kesiyle tabi. Size şunu önerebilirim nasıl ıkınmanız gerektiğini olabildiğince çalışın belki o an uygulayamayabilirsiniz ama en azından bilin. Ben bilmiyordum. Doğum başlayınca bebeğin çıktığını hissettikçe o endişeyle var gücümle ıkındım bebeğe bişey olmasın hemen çıksın düşüncesiyle. 3 defa ıkındım çıktı ama hem kesi oldu hadi o önemli değil fazla ıkınmadan hemoroid çıkmış. Aslında o da ağır bi seviyede değil ama en iyisi doğum başlayınca nasıl yapacağını bilmek. Doğumdan 24 gün geçti yazarken hatırlayınca gerildim. Çok zor anlardı. Bir de en ağır sancıları tek başıma çektim kimseyi almadıkları için. Öleceğim de can çekiştiriyolar gibi hissediyorum. Nerden geldim buraya biraz daha dursun çıkmıyo diye düşünüyodum falan falan. Oy zor süreçler ama geçiyor. En iyisi düşünüp korkmamak o anları her türlü yaşayacaksınız korkusunu yaşamaya gerek yok. Zaten doğum sürecine girdiğinizde yata kalka bitiyor herşey.