melsaanne ikincianneolmayolundaa bence böyle durumlarda siz ne beklersiniz onu da düşünmek lazım mesela önce siz doğum yaptınız diyelim gelsin diye bekler miydiniz ona göre karar verin 🥰 ben mesela ilk doğumumda kapı komşumun diğer komşularla toplu gelmeyi beklemeden 5 dk gözün aydın diye girmesini bekledim siz bide ikramlık yapacağım diyorsunuz hem ev sahibine de yardım olur çünkü gelen gideni oluyor dediniz 5 dk hem onları bırakırsınız hem gözün aydın dersiniz bebiş büyüyünce de yine gidersiniz komşuluk sonuçta bilmiyorum ben böyle düşünüyorum şahsen🥰
forumgurmesi İkramlık yapıp kapıdan verin, bebek görmeye daha sonra gidin bence. Benım yakın arkadaşım bile 40tan sonra geldi erkenden gidilmez komşuya.
Ayseguls_baby ikincianneolmayolundaa biz komşularımızla hepimiz birer çeşit birşey yapıp bebek görmesine gitmiştik bebek 2 haftalık falandı. Bebek yanımızda değildi içerki odada uyuyordu ikramlıkları yedik birer çay içtik kalktık çok oturmadık. Önceden haber verdik gelmek istiyoruz diye o da şu gün gelin dedi öyle gittik
ShutUp ikincianneolmayolundaa davet ederse girin tabi rahatsız olmuyordur yahut 40 çıkmasına pek takılmıyordur diyebiliriz o zaman
Ncyncy ikincianneolmayolundaa yok rahatsızlık vermeyin, biraz kendinizi toparlayın gelicem aklımdasınız diyin bence yok bişey olmaz falan derse o zaman girebilirsiniz o zaman gerçekten istiyordur çünkü. Bende hiç istemiyordum birisinin gelmesini o süreçte bebek zaten minicik sesi bile çıkmıyor herşeye açıklar allah korusun. Arada bi jest yapıp bişeyler hazırlayıp verebilirsiniz 40 ı çıkına kadar.
Eres26 ikincianneolmayolundaa 40 ı çıkmadan kimseye gitmiyorum 40 im çıkmadan birinci derece aile hariç kimseyi kabul etmeyeceğim
Mrvsmt2502 ikincianneolmayolundaa eskiden ayıp olur falan deniyordu ama bence zaten 40 ı çıkmadan rahatsız edilmemeli kimse anne bebeğe bebek anneye alışmamış daha gece gündüz uyunmuyor giren çıkan belli değil misafir ağırlamak eziyet oluyor
Bumah ikincianneolmayolundaa bence gidin beklemeyin yan komsunuz sonucta ikramlik yapin ufak da bi hediye alin bebegine cokta mutlu olur kahvesini icer kalkarsiniz
melsaanne Bumah yani değil mi bende aynı sizin gibi düşünüyorum herkes 40 bekle demiş ama bi kahve içmenin ya da hadi onu da içme 5 dk girmenin nesi insana ağır gelir ki ? Misafir hazırlık yaptığın kişiye denir kapı komşun yani ay bilmiyorum ya biz değişik düşünüyoruz ya da diğerleri🤷🏻♀️
yeni1annnne ikincianneolmayolundaa sen ona size hayırlı olsuna gelmek istiyorum ne zaman müsaitseniz haberleşelim de
ikincianneolmayolundaa yeni1annnne kapida karsilastim ayak üstü gözün aydin flan dedim gelmek istiyorum ama biraz erken sonra gelirim dedim sorun yok evdeyim buyur gel dedi
keyfimin-kahyasi-misin ikincianneolmayolundaa Kırkından önce gitmezdim aynı şekilde gelinsin istemezdim
Cigulibinnaz ikincianneolmayolundaa 40 bekleyin bence. Bende 40 gün hem gitmem hemde kimseyi kabul etmiyorum iyileşme ve alışma süreci diye
Bumah melsaanne ayni fikirdeyim yan komsusu ama ben bu uygulamada cok farkli dusunceler gordum hayretle okuyorum bazi seyleri
Mry2020 ikincianneolmayolundaa 25 haziranda doğum yaptım ertesi gün eve geldim 3. Gün karşı komşum gelmek istemiş aramış inan ben acıdan ağlıyordum yani biraz zaman geçmesi lazım yakın akraba gelir de komşu en azından 15 gün beklemeli ama sen çok da güzel düşünmüşsün ikramlık hazırlayacaksan 200 veya 400 taksan yeterli durumuna bağlı
NoName_ ikincianneolmayolundaa bende karşı komşuma neredeyse 2 ay sonra filan gitmiştim toparlansın diye birde bir takım kıyafet almıştım öncesinde yeni doğum yaptığında çorba ve tatlı götürmüştm demiştim sen toparlan gelirim diye sonra kendi çağırdı hep ama ben müsait olamadım anca 🤭