inriii aynı durum bende de mevcuttu. Hatta klomenle yumurta oluşmadı doktor doğruca tüp bebek dedi. Ben de doktor değiştirdim. Yeri geliyordu 9-10 ay adet olmuyordum. Amh yüksekliği vardı. Diğer hormonlarım normaldi, rahmim temizdi, kendimi bildim bileli hiç 50 kilonun üstüne çıkmadım, eşimde sıkıntı yoktu. Şu an ki doktorum hiçbir şekilde adet söktürücü vermedi. Cyclo-progynova ile hormonlarımı baskıladı ardından adet dönemimde Femera kullandım. Eşimin test sonuçları iyi olmasına rağmen sigara kullandığı için Ferula Plus Men takviye verdi doktorum hayat müşterek diyerek. İlk iki kullanımda doğal yolla denedik ama olmadı. Yine çatlamadı. Üçüncü kullanımda çatlatma iğnesi denedik ama yine olmadı. Dördüncü kullanımda aşılama yaptık. İlk aşılamadan tuttu. Bazen servikste yani tüplere giden yolda enfeksiyon birikmesi varsa spermin tüplere ulaşmasını engelleyebiliyormuş. Bu konuyla ilgili bir belgesel izlemiştim. Orada bahsediyordu. Aşılama ise doğrudan tüplerin girişine bıraktığı için şansı biraz daha yüksek. Ayrıca tüm bu tedaviye ek beslenme şeklimi düzenledim, iyot ve selenyum damla takviyesi aldım. Bu arada evliliğimin ilk 6 ayı korundum. Adet olmadığım için kendiliğinden hamile kalmam biraz zor olduğundan 22 ay kadar bir süre doktorlar, ilaçlar ve testlerle geçen bir sürecimiz oldu. Sonuç 38+1 gebelik. Her an gelebilir bekleyişteyiz. Umarım siz de yeni gideceğiniz doktorunuzdan hayırlı ve güzel haberler alırsınız.