Tugbacelikk35 Merhaba sabırsız hamişlerden biride ben olarak 40 haftadaki muaynemizde 12 şubatta 1cm açıklık vardı ve doktorumuza daha fazla beklemek istemediğimi söyleyerek suni sancı ile başlatmak istedim tabi oda kabul etti 40+1 de yani ertesi gün13 şubatta hastaneye yatışımız yapıldı saat 8:30 da suni sancı bağlandı geziyorum falan ilk 5-6 saat iyiydim sonra şiddetlendi ama gerçekten dayanılmıcak bir sancı değil gayet iyiydi hemşireler arada gelip alttan muayne ettiler ve hala 1 cm di açılmam sancım 100 lerde çıkıyordu nstde ama açılma olmuyordu birdahaki hemşire alttan kontrol ederken bebeğim kafası oynuyordu geldiğinde şuan kanala oturmuş dedi ve sevindim sancıları çekmeye yürümeye çömelmeye devam ettim ki hamileliğimde de hiç durmadım hep yürüdüm 9 ay temizliğimi kendim yaptım akşam saat 21:00 falan olmuştu hemşire tekrar muayneye geldi ve 1-1.5 cm dedi bebeğin kafası geri çıkmış kanaldan dedi ve ben hüsran tabi sürekli nstye bağlanıyoruz saat 22 gibi bebeğimin kalp atışlarında sıkıntı çıktı hep dümdüz çıkıyor du doktorumuzu aradı hemşire bilgi verdi doktorumuzda takip edilmesini istedi neyseki düzeldi 1saat sonra ama açılma falan olmadığı için doktorumuz suni sancının çıkarılmasını istedi ve suni sancı çıkarılıp serum takıldı sabah sezaryane karar verildi ve sabah epidurel spinal sezaryenle 14 şubat saat 10:02 gece meleğimi kucağıma aldım bal kızım sevgililer gününü bekledi inanılmaz anlardı evet normal için çok uğraştık ama öğrendiğim tek birşey 40 haftaya geldiyseniz açılma olup doğum başlamıyorsa suni sancı almayın çünkü olmuyor neyseki meleğim şimdi yanımda sağlıklı çok şükür doktorun çıkarıp o bana gösterdiği an vazgeçilmezdi evet sezaryen zor ameliyat geçiriyorsun ilk 6 saat belden aşağımı hissetmedim yavaş yavaş geldi his ilk yürüme gerçekten çok zor birde ameliyattan sonra bende çok aşırı titreme oldu istemsizce zangır zangır titredim 2 saat boyunca ilk yürümeden sonra alıştım yürüdüm hep durmadım doktorum idrar gaz yaparsam yarın çıkarırım dedi ve bende akşam 6-7 gibi gazımıda idrarımıda yaptım nasip buymuş sonunda kavuşmak varya gerisi hiç önemli değil şimdi iyiyiz dikiş yerim acıyor biraz ama öyle dayanılmıcak birşey değil şimdi meleğim yanımda uyuyor Rabbim herkese kolay doğumlar versin biraz uzun oldu hakkınızı helal edin biz şimdi happykidse geçiyoruz 😍😘🥰👨👩👧
GulKeskin Allah anali babali buyutsun de epidural sezaryen mi yoksa spinal sezaryen mi onu anlayamadim ?