Esraerdgn95 Merhabalarr, herkese iyi geceler. Kızlar çok merak ediyorum epidural Anestezi ile normal doğum yapan varsa yorum yapabilir mi? Ne düşünüyorsunuz bu konuda.?
Bonnusimo Esraerdgn95 yakın zamanda eltim yaptı benimde ilk dogum normaldi epiduralsiz suni sancılı eltim epidural alarak yaptı ikinciye hamileyim ama önermiyor bana yani dogum sonrası hemen ayaklanamadı bel agrısı cok oldu şuan iyi normal ama arada hissediyorum orda ağrı diyordu sancı esnasında cok iyi gelmiş sancının kesilmesinden dolayı ama ıkınma hissini kaybetmiş son etapta karnına bastırmışlar mecbur
Kismail1 Esraerdgn95 ben epidural oldum ilkinde şuan devlete doğum yapıcam orda var mı bilmiyorum keşke olsa da epidural olsam tekrardan herkesde farklılık gosterıyor bana sorsan ben epidurali öneririm doğumum çok rahat oldu epidural olmasaydı napardım ki 😊 doğumda ıkınmakta sıkıntı çekmedim sonrası ağrı vs bişey olmadı bebegım 3 yaşına girdi 3 seneden beri maşallah diyeyim ağrı bişeu yok doğumum da 10 dk sürdü sadece epidural iyi ki var dediydim
Asd92 Esraerdgn95 ben epiduralle yapmıştım çok rahat ettim doğumda.sonrasinda bel ağrısı yasadim ama şimdi geçti agri. 5 yıl önceki doğumdan bahsediyorum bu arada.2.dogumumda da nasip olursq epidural istiyorum
Esraerdgn95 @bahar-34 2 ay yürüyemeyen bir kadın olmuş. Anestezi teknikeri çok önemli ne Dr ne ebelik bir durum olmadığı için
bahar-34 Esraerdgn95 benimde ilk gebeliğim ama ben sonuçta en fazla 1 gün kötü olur diye epidural istemekten vazgeçtim. Doğduğunda herkes unutuyormuş acıyı zaten. Bi de Epidural olmadan önce herkes bi şekilde normal doğuruyordu diye düşünüyorum yapabiliriz bence
Esraerdgn95 @Bonnusimo evet sorun zaten ıkanamamak orası uyuştuğu için anne ıkanamıyor ve ekstra müdahale edilmek zorunda kalınıyor. Bende çok düşünmüyorum ama kafam karıştı. En başından beri Allah nasip ederse normal doğum istiyorum inşallah da öyle olur 30+6 dayım ilk gebelik
Peri_Omer Esraerdgn95 hayir asla oyle bir wey yok ikinma ayni geliyor cok guzel ikindim doktorlar bile super dedi 5-6 ikinmada dogurdum. Lutfen epidural ile dogum yapanlar yorum yapsin .. Amerikada her kadim hemen hemen epidural ile dogum yapiyor ve en kolay dogum. Tum arkadawlarim oyle yapti
Esraerdgn95 @Kismail1 kişiden kişiye değişiyor maşallah size düşünen herkesin sizin gibi geçer inşallah. Devlette daha her ilde yok ya maalesef ben araştırdım biraz da.
Esraerdgn95 @bahar-34 aynen öyle yapar hallederiz Allah’ın izni ile 🩵 güçlü kadınlarız bizler . İnşallah her hangi bi komplikasyon gerçekleşmez sezeryen için ve çatır çatır bi avaz da normal doğum yaparız 🤭
bahar-34 Esraerdgn95 zaten sancıyı nefesinle kontrol edince ve spor yapınca açılman oluyor hareketli olunca kolay oluyor doğum. Allah büyük yaparız 🫠❤️
Esraerdgn95 @bahar-34 baharcığımm ben bebeyi büyütürüm biraz sen doğuruna kadar bugün 31.haftama girdimm🤭🙏🏻 senden önce doğururum, tamam yazarımm🩵
Zumruduanka160 Asd92 epidural gibi bişey varken o yoğun acıyı neden çekelim ki dimi . Ama sonradan bel ağrısı çok yaşayanlar varmış o da şans sanırım. Birde açıklık 4 cm e gelmeden yapmıyoruz dedi bana ebeler . 4 cm geçmiş olursa hastaneye gittiğinde yine yapmıyorlarmış. Onu naısl ayarlayacaksam anlamadım
Esraerdgn95 @Asd92 ayy maşallah vallahi kafam çok karıştı ortası yok ama duymadım ya çok memnun kalınmış yada hiç memnun kalınmamış tavsiye edilmiyor. Allah hepimizin gönlüne göre versin inşallah