Merhaba kızlar sevgili arkadaşlar öncelikle uzun zamandır forumda takılıyorum ve bana en çok destek sizlerden geldi birbirimizi tanımıyoruz ama herkesin deneyim ve paylaşımı o kadar değerli ki ben sizlerle çok rahatladım. Gelelim doğum maceramıza benim bebişim en başından beri riskli gebelik tipi ilk trimesterda hematom vardı son trimesterda şeker çıktı defalarca hastanede yattım araştırmada çok ilgilendiler sağolsunlar ama bebek son haftalarda atak yaptı 4.5 kg olduğunu öğrendik acil sezeryan dediler.
Ben hep detay merak ederim süreç bilgisi almak için anlatayım her iki doğum şeklini deneyimlemiş biri olarak. Öncelikle normal doğum candır sancılar vs ama kraliçe gibi alırsın ben işini.Biz sabah 7:30 da hastaneye geldik evrakları imzaladık sonrasında muayene oldum nst bağlandı ve yatış..tabi iğne atsan yere düşmüyor 10 sezeryan var ameliyat hastane kaynıyor. Benim son günlerim artık karnımın ağırlığı pelvise baskı nefes alamıyordum sabrım bitmek üzereydi. Ne ise kıyafetler herşeyi çıkartıp hastane kıyafeti giydim yatırdılar yoğunluk olduğu için 3 saat bekledim. Ki gece 12 den beri yemek yasak bir de. Sonra eve hanımlar geldi sonda taktı düz yolda yürüyemeyen ben sondayla zırlaya zırlaya sedyeye bindim. Çok üzülüyorum nasıl ama şimdi gülüyorum o ayrı :) ameliyathaneye gittik beni masaya aldılar kollarıma serum tansiyon vs bağlandı ama ben hâlâ sondanın acısındayım ve bir gurur meselesi halinde nasıl takarlar bana aklım yitik o sıra. Oturtturdular spinal anestezi yapıldı bebek zaten iri karnım kocaman kambur durmam ve kımıldamamam gerekiyor becerdim bir şekil tarifi yok böyle bir rahatlama ne sancı ne ağrı ne sonda Allah’ım nefes aldım nasıl mutlu yattım anlatamam. Çok ilgilendiler benimle konuştular panik halindeydim uzman ve asistan giriyor zaten çok kısa sürdü hemen bebişim çıktı teyzeleri 4.5 kg yanımda temizlediler sonra bebek hemşireleri götürdü yanak teması yaptık sıcacıktı. Dikme işlemi yapılırken narkozu attı vücudum kustum ve rahatlattı işlem bittikten sonra ise titreme yaşadım maç yarım saat sürdü. Daha sonra servise yattık mutlaka birinin yanınızda olması lazım benim kardeşim hemşire 🍼bebek hemşiresi refakatçim sadece memeyi verebiliyorsunuz hareket etmek ilk sancı ile zor oluyor zaten spinal etkisi geçene kadar belden aşağısı yok gibi. Bugün 13:28 de kuzucuğum doğdu şu anda 2. Yürüyüşünü yaptım biraz daha iyiyim dünyalara değer zor ama karşılığı mükemmel inşallah tez vakitte sizler de kucağınıza sağlıcakla alırsınız.