Merhaba, ben megatistis tanısı aldim bebegimde. Kendim de hemsireyim. Bebeginizin cinsiyeti nedir öncelikle? Şöyle anlatayım size, kiz çocuklarında maalesef megasistis tanisini erken haftada alıp yaşayan yok. Şant takılsa bile bir suru komplikasyonları var. 12. Haftada megasistis tanısı aldim. Erkek bebeklerde bu cok sık görülüyor ve şant yerleşimi ile tedavi yöntemi var ancak bu kız bebekte mümkün degil. Kiz bebeklerde mesanede anahtar denilen bir şekil gelişiyor yani mesane dışarı cikiyor artik ve üretra gelismedigi icin o idrar ya bobreklere gidiyor ve bobrek yetmezliğine sebep oluyor, Ya da bazen basincla o tikanikligi yırtıyor. Bu o mesane duvarinin kalinligina bağlı. Benim o kadar kalındı ki maalesef idrar bobreklere gitmişti ve böbrekleri gelişmemişti. Şant uygulamasinin en buyuk komplikasyonu bebeğinizde mesane tembelligi olacak, çünkü sant orayı hep açık tutar ve mesanenin kasılma gevşeme hareketi aktif olmaz tembellesir. Bu da en iyi ihtimalle bebeginiz foley sondaya bağımlı kalacaktır. İkinci bir ihtimal ise böbreğin ne kadar zarar gorduguyle alakalı, sant oluşan bobrek zararını geriye dondurmez ancak durur. Eger ileri derecede bobrek hasarı varsa maalesef ki bobrek yetmezligi ile karşı karşıya bir durum yaşanır ve diyalize ihtiyaci olan bir bebek olabilir. Ben 7 doktor gezdim. Bir suru makale araştırdım, elimde bir makale örneği de var. Maalesef konjenital anomaliler cvs ve fetal ile belli olmuyor. Benim ikisi de temizdi. İlk öğrendiğimde mesanesi 9mmdi 1 haftada 18mm oldu. En son doktora gittiğimde mesane 30mmdi ve bobrekler artik hasarlıydı. Ayrıca mesanesi büyüdüğü icin diyafram yassilasmis ve kalbe baskı yapmıştı gittigim son gun bradikardikti. Şöyle ki bebekte idrar çıkışı olmadığı icin amniyon sıvısı da azalıyor ve amniyon sıvısı azaldigi zaman bebegin akciğerleri yeterince gelisemiyor. Yani doktorlar bana 1 hafta icinde zaten bebeğimin öleceğini soyledi ve gittigim gun zaten bradikardikti. Kafa şekli değişmiş artik gelisimi durmuştu. Sonrasinda planli olarak kurtaj olmak zorunda kaldim. Bunun sebebini arastirdigimda maalesef hicbir sebebi yok tamamen Allahtan gelen bir sey. Kurtaj oldugum gun 14+4tüm. Kızımın adı bile belliydi. Sizi üzmek istemem ama maalesef bu cok nadir oldugu icin cok fazla bilinen bir sey yok. Tecrübemi de paylaşmak istedim