mommy_pinkk işte sonunda kendi doğum hikayemi yazmak nasip oldu. öncelikle bana göre pozitif bir doğumdu ama tüm detaylarıyla anlatacağım o yüzden dileyen okumasın. biraz da uzun🙃39+1 de pazartesiyi salıya bağlayan 1 temmuz gecesi 2 bucuk gibi huzursuz uyandım. cok minik karın agrisi gibi sancilarim vardi. ama asla düzenli degildi. doktora gitmeyi gereksiz düsündüm kendimi asiri düzenli kasılma vs gibi seylere odaklamistim. 1 gün önce cati muayenesinde doktorum zaten tetiklemisti ve bekliyoduk diye de acaba dogum mu dedim. 1 saat bekledim. huzursuzluk gecmedi. hastaneye geldim. cok düzenli yüksek sancılarım cıktı. acılmam 2 cmdi. direkt yatisa aldilar 04:30 gibi. saat 8 e kadar her sey cekilebilirdi. karın agrisi gibiydi. genelde nstde kaldim. 8 de doktorum geldi. suyumu patlatti isler ordan sonra biraz bunaltti. sancıları full hareketlerle karsiladim. özel ebe vardi. yeri geldi 1 saat yürüdük. yeri geldi squatlar sıcak dus vs. ama bir noktada dayanamamaya basladim. ve acilmam 4 cm olmustu. epidural taktik. acikcasi epidural beni hayal kirikligina ugratti cünkü sadece 1 saat rahatlatti. aciklik arttikca bebek baskısı arttıkca epidural bisey yapamıyormus. sancıya etki ediyor bebegin baskısına degil. azicik serumla suni sanci da taktilar ama cok az az geldi o. süreci hizlandirmak icin. 7 cmden sonra olaylar baska boyuta gecti. cidden zordu. bagirip cagirmalik degil ama beni en rahatsiz eden surekli alttan muayene olmak o acıyı cekerken ama mecburuz cünkü ebe baskı olurken muayene etmesi gerektigini söyledi. 10 cm oldugunda pilates topunda ciddi kendimden gectim. cok canım yandı ve artık alın dedim. tuvalet hissi geldi. lavman yaptirmistim tuvalet degil bebek geliyor anladim zaten burda da herkesten okumustum o hissi. dogumhaneye girdim. ebeye yalvariyodum en son doktoru cagirin valla geldi diye:) sonra bana ıkınmayı ögretti. derken doktorum geldi 3 ıkınmada dogurdummm:) gercekten dogumhaneye gectikten sonrasi en zor ama en kısa sürec. sonrasında pamuk kokulum geldi. kucagima verdiler ama kafamda dikisler vardı🥲 doktorum lokal ile uyusturdu hic hissetmedim bile zaten 3 dikisim oldu sadece. birde doktorum karnıma bastırarak icimi temizledi o cok iyiydi ve rahatlatti. evet gercekten zor. cok zor. ama mesela anında kalktım. dikisler birazcik oturmami zorladi o kadar cok az o da 3-4 güne gecermis. simdi pamugum kollarimda. kendimi hic olmadigi kadar genclesmis hissediyorum😅 darisi dileyen her anneye. tüm süreci tüm gercekligi ile anlatmaya calistim. sorulariniz olursa cevaplarim:) yazmayi unutmusum oglum 14:56 da dogdu:)
Pink29 mommy_pinkk merhaba oncelımle hayırlı olsun sağlıkla buyusun ins 😌dikiş atılırken hısdedılıyor mu acaba ve karına baskı yaparken çok acı cektınız mı ve son olarak bazıları ıkınırken yırtık vs oluyor dıyor sızde oldu mu kanama vs o anda
T-159 mommy_pinkk maşallah sağlıcakla büyüt inşallah canim hayırlısı olsun darısı biz bekleyenlere inşallah 😊🌸
mommy_pinkk Pink29 öncelikle kanama hep oluyor sürecin icinde. dikisleri hic hissetmedim. lokal anestezi yaptilar. karnima bastirinca da hic hissetmedimm
Rabiaozvtn Pink29 ilk kızımda dikişim vardı ve 4 tane anca doktorlar zaten son an yırtılma olmaması için ufak kese atıyorlar korkmayın
Yagmur-su Hayırlı olsun ben de beklemedeyim , doktor bugün ikinci kez çatal muayenesi yaptı , 2,5 cm açıklığım var ama hiç sancım yok sancılarınız birden mi başladı , ve dayanılacak gibi mi çok endişeliyim
mommy_pinkk Yagmur-su çatal muayanesinden sonra başladı. ilk başladığında anlamadım bile tam zamanla artıyor
nurunuzgeldi Lavman nasıl yapılıyor size hemşire mi uapıyor yoksa bişey veriliyor da siz mi yapıyorsunuz
biranneadayi1 Sanki çok da pozitif bi doğum hikayesi gibi gelmedi bana 😅 Allah bağışlasın sağlıkla büyütün inş 🧿
kevseraydiin Kubrr_ nst de sancım çıkınca doktor bana da yaptı çatı muayenesini kendimi rahat bıraktım acı hissetmedim. Sadece sonrasında çişimi yaparken hafif bir yanma hissettim. Bence hiç korkmayın kendinizi rahat bırakın
mommy_pinkk Kubrr_ hayırr sürecin icinde o kaybolup gidiyor bir noktadan sonra sürekli baktıkları icin
betic masallah allah analı babalı saglıkla büyütmeyi nasip etsin hikayen cok iyi 💛tam olarak 39+1. günümün akşamı şu an ve hafif hafif kasılmalarım var lütfen bana dua et gelsin oglum artıkkk🥲🥲