Elffsrht Burda açtığım kacıncı post bilmiyorum.2 hafta önce kızarıklık ve şişkinlik için foktora gittim ultrasonda kanal tıkanıklıgı apse yok dediler antibiyottik verdiler kullandım bitti.antibiyotik biteli 1 hafta oldu hala şişlik var.küçüldğ ama ara ara agrı yapıyor.lahana/masaj/sıcak su/sabun/tarak/ters emzirme hepsini yaptım.ama şişlik küçğlse de duruyor.zonklar gibi oluyor.yarın doktora gidecegim.operasyon derler diye korkuyorum.cok yoruldum.2 kere daha sezeryan olmayı yeglerdim bunu yaşamaktansa.herkes en fazla 1 haftada kurtulurken ben neden kurtulamıyorum
Yenibirannee Elffsrht bende aynıyım 3. dogumum olcak sımdıden mastıtı düşünüyorum 2 dogumumda da acıllık oldum agrıdan bana antibiyotik ıgneler vermıstı doktor yınede gecmedı bende hersey denedım Allah yardımcın olsun 6. ayda bıraktırdım ben emzırmeyı tülbent bagladım süt geri kaçsın diye
Elifimsib Elffsrht iki buçuk ayda 5 kere mastit olan ben anlarım sizi en iyi gerçekten😔 asla geçmiyor üç kere antibiyotik tedavisi de gördüm ama sürekli tekrarlıyor denemediğim yol kalmadı. Göğsümün bi tarafında küçük bi tıkanıklık kaldı asla açılmıyor ilk başta gittiğimde bir şey yok demişlerdi tekrar gidicem
Cacaege Elffsrht Yenibirannee Elifimsib ilk oğlumda bende aynı durumdaydım yaradan emziremedim mastit oldum ne yaptıysam geçmedi her yolu denedim ceviz büyüklüğünde kitle gibi kaldı. Burada bir yorum okudum onunla geçti banyo kovasına yarıya kadar kaynayan suyu döküp tıkanık memeyi kovanın agzına dayayıp kenarlarını havluyla kapattım dayanabildiğim kadar durdum 2 defa yaptım sadece o buhar açtı. 2. Bebeğimi 30 nisanda doğurdum sezaryenden çok mastitten korkuyordum hastaneden çıkarken yara olmaya başlamıştı bile eve gidince hemen göğüs kalkanı taktım hala daha kullanıyorum suan çok rahat emzirebiliyorum nemli tuttugu icin iyileştirdi ve hiç yara olmadı çok şükür Allah yardımcınız olsun çok çok zor yaşamayan bilemez
Elffsrht Yenibirannee sizin de gecmedi mi yani?operasyon yapıldı mı?ya ben bi 6 ay emzirebişsem yetecek.daha 2 aylık bile değil
Busra1904 Yenibirannee agumentin antibiyotik kullanılır mi emzirmede Mastitli memeyle emzirme yapılır mi
Elffsrht Elifimsib sizinde mi kaldı tıkanıklık agrı yapıor mu süt inerken .ben klamoks kullandım fayda etmedi.ultrasonla bakıldı mı
Busra1904 Elifimsib agumentin antibiyotik kullanılır mi emzirmede Mastitli memeyle emzirme yapılır mi
Yenibirannee Elffsrht benim bide ucu kanıyordu yarası hiç iyileşmedi hem mastit hem yara ağlaya ağlaya emzirdim 6 ay :( inş sizin uzun sürmez hiç geçmedi hep mastitten dolayı sıtma ateş yaşadım 42 derece ateşi görünce acile gittim antibiyotik iğne verdiler
Melikeakkc Elffsrht sütünü sağarsan ağrın azalır belki düzenli sağ masaj yaparak böyle göğsünü sıktıkça gelir sütün iyice boşalt göğsünü.
Melikeakkc Elffsrht pompan yoksa elektrikliye din mutlaka. Elinle bile sapabilirsin göğsünü pompa alana kadar. Ben göğsüm boşalmadığı zaman mutlaka sağıyorum ağrı yapmaya başlıyor sağmazsam çocuk o sütün hepsini içip boşaltamaz zaten eğer sütün çoksa o yüzden mastit oluyorsan
Yenibirannee Cacaege kalkan bende hiç işe yaramadı burdan birisi silikon kalkan kullanarak rahatladığını söylemişti onu da denicem
[silindi] Elffsrht bende çocuğum 1 yaşında sık sık yaşıyorum çözümü farklı yönlerde emzirmek de buldum bir ters bir düz bir yatarak bir üstüne eğilerek her tarafı boşaltıyor bu sekilde antibiyotik bir yere kadar tikandiginda sagilmiyor bile 2 farklı makine denememe rağmen..çok zorladığında anneme veya esime elle sagdirdim kanallar açıldı bebek memeye sonrasında asılmaya basladi elle sağımı denet mutlaka tıkanıklık hisseder hissetmez agirlasmadan
Cacaege Yenibirannee gümüş kapak işe yaramadı bende ama önü silikon arkası plastik birbine gecmeli kalkan efsane oldu iyileştirdi beni o kalkandan bahsediyorum denenmeli mutlaka
Emayyu2158 Elffsrht çok zor bir durum Allah yardımcınız olsun bende ilk bebeğimde öyle olmuştum hem ateş hem ağrı hiç dayanamıyordum bir emzirme uzmanı olan hemşire bana çok yardımcı olmuştu hala hatırladıkça kendisine dua ederim. Sürekli sağmanız gerekiyor ama elektrikli ve manual süt sağma makinaları yetersiz kalır hastane usulü süt sağma cihazları var ondan kiralamanızı tavsiye ederim ben öyle yapmıştım ve beni gerçekten çok rahatlatıyordu araştırıp bir bakın isterseniz, tez zamanda atlatırsınız inşallah
Gamzeeakt Elffsrht Pompayla sütü çekmeyi denediniz mi hiç memeyi boşaltana kadar sağım yapın belki iyi gelir çünkü sürekli doluyor bebekte dolanı emiyor o tıkanıklık açılmıyor bence
Cacaege Yenibirannee Philips avent 6 lı aldım. silikon, hava alan kapak, hava almayan kapak şeklinde parçaları var hava alan kapak güzel ama eğilince içinde biriken süt dökülüyor, hava almayan kapağı kullanıyorum onu da her emzirmede yıkıyorum
Yenibirannee Busra1904 bana başka antibiyotik vermişti doktorum emzirirken kullanılan birde 10 tane iğne. evet mastit olan memeyle emzirme yapılır hatta daha fazla emzirmek lazım boşalması için sadece sıtmam tuttuğunda emzirmedim ben
Elifimsib Busra1904 augmentin vermişlerdi bana da kullandım bebekte ishal yapabilir biraz dediler ama öyle bir şey olmadı. Sürekli emzirdim zaten doktorlarımda geçmesi için yapabileceğn en iyi şey emzirmek çünkü hiçbir makine bebek kadar güzel çekemiyor demişti.. Ilık dıuş+ emzirme+ soğuk uygulama şeklinde yapıyordum hep. Ters emzirme daha kolay açıyordu kanalları futbol topu tutuşu diye geçiyor o şekilde de emzirebilirsiniz