Kızlarrr hiç doğuramicam sanıyordum geç haftalara kadar hiç sancısı olmayanlar korkmasın çünkü son güne kadar bende de hiç bı doğum belirtisi yoktu ve çok korkuyordum sezeryana alinicam diye. Ama sancılarım ansızın geldi gece 1:30 da ve saat 3 te nişanım geldi artık hafiften sancılarım başlamıştı 40. Haftaya kadar ilk kez o zaman sancı çekmeye başladım sabaha kadar çok düzensiz aralıklarla sancı gelip gitti yarım saatte bir 20 saniye sürüyordu bazen hiç zorlanmadm o yüzden. Sancı gelmeye başladığından beri sürekli evin içinde yürüyüş yaptım pilates ve suya girdim hiç durmadim öğlen saat 2 gibi hasteneye gittik ama sancılarım hala düzensizdi hasteneye vardığımzda ilk kez o zaman alttan muayene edildim ve 6 cm açıklık olduğu söylendi şok oldum çünkü düzensiz ve acısız sancılarla bu açıklığa ulaşmak mucize benim için yatışım verildi ve nst ye bağlandim saat 3te saat 5e kadar sancılarım henüz sıkılaşmamisti ve dayanılmicak bı sancı cekmemistm daha. 5ten sonra sanırım serumuma ekledikleri suni sancıyla sancılarım sıkılaşmaya başladı ebe beni nstden çıkardı ve sancın geldikçe çömel dedi oda da tek başımaydim yanımda hiç kimse yoktu ve ebenin dediğini yaptım az sonra geldi tekrar nstye bağlandım bu sefer sancın geldikçe bacaklarını kendine doğru çek ve kabız olmuşsun gibi ıkın diyip çıktı yine tek başıma kaldım ve dediklerini yaptım geldiğinde bebeğin saçları görünüyor doğumu başlatıyorum dedi eğer güzel ıkınırsan bir ıkınmada çıkar dedi ve onu dinledim yavrum iki ıkınmada geldii aşırı rahatladim çünkü sanclar sıkılaştiginda o gün hiç bitmicek sandım. Saat 6 7 gibi kızım doğdu. Bu arada sancılarım olmaya başladığından beri sürekli dualar ettim doğum anına kadar dilimden hiç dua eksik etmedim ayetel Kürsi nas Felak ve bı çok zikir eşim ve ablalarim da meryem süresi okudu. Kızım 3.700 kg doğdu benim için en zor kısım dikişlerdi biraz uzun sürdü kızım da çıkarken kesmişti çünkü. Rabb’im herkese kolay ve sağlıklı hayırlı doğumlar nasip etsinnnn 🌸