Merhabalar öncelikle pekte pozitif olmadığı için hassas içerik etiketi koyacağım, başlıyorum;
Kocaelide oturuyorum buradaki malum bir hastaneye (GFH) sadece tahlil vermeye gidiyordum normalde kilolu olduğum için “ uygun sedye ve ekipmanımız yok” adı altında doğumu o hastanede yapmamı kabul etmediler neyse, bu sebeple bekarken olduğu gibi Kartal Lütfi Kırdar Hastanesine takipli kalmaya devam ettim . Son tahlillerimde idrarda protein pozitif çıktı ve 24 saatlik idrar verdim oda yüksek çıktı fakat bi türlü sonuçlarımı göstermeye doktoru bulamadım şansıma o hafta tüm günler hastanede yoktu , durumun ciddi olduğunu başka bir doktorun beni görmesi gerektiğini söylesemde hastane kuralları gereği muayene olduğum doktor dışında bana kimsenin bakamayacağı söyledi. Bende takipli olduğum hastaneye bir sonraki gün randevu bulup gittim , kaderimle oynayacak o doktora denk geldim ve beni azarladı bilen bilir lütfi kırdarda uzmanların odasında asistan doktorlar muayene eder benimde öyle oldu tatlı bir asistan derdimi anlattım ve orda doktor olmadığı durumunda ciddi olduğu için buraya geldiğimi belirttim beni ve bebeği kontrol ettikten sonra uzmanına danışmak istedi ve uzman doktoru çağırdı , başta “ buraya vermemişsin bu tahlilleri burda ne işin var hangi hastaneye kayıtlısın ? “ diye sorup cevapları alınca “koskoca Kocaelide şehir hastanesi var buraya gelemezsin ani bi tansiyon yükselmesinde oraya gitmek zorundasın” diye yineledi azarını fakat kartal bana 20 km uzakken kocaeli şehir hastanesi nerdeyse 40 km uzak nasıl daha yakın oluyor orası buraya gelmem gerek dedim bende, olmaz öyle şey Gebze fatihe gideceksin o zaman diye yolladı beni eve . Tahlil yaptığım doktoru beklemeye başladım nerdeyse 10 gün böyle geçti tahlillerimin üzerinde ve sonunda tahlil yaptığım doktora denk geldim hemen tansiyon baktırıp (19/10 ) kadın doğum acile yatışımın verilmesi üzere yetkilileri çağırdılar acildeki doktor yine “ benim uygun tedavi ilacım yok ve sedyem yok gel imza at 3. Basamak bir hastaneye git kartal gibi “ diyip bana imza attırdı o korku Panikle sorgulayamadım bile inanın attım imzayi çıktım hastaneden eşim gelip beni alıp hemen kartala getirdi , doğum acilde düzenli tansiyon ölçümü yapıldı fakat 18 den aşağıya düşmeyince nöbetçi olan uzman doktor çağrılıp yatışımın verilmesi gerektiği söylendi bu arada 31+4 haftalığım bunları yaşarken , gelin görünki o gün beni azarlayan doktor nöbetçi beni görünce bi afalladı yine azarlara başladı eşim çağrıldı ben o ara alttan ve üstten sürekli muayene ediliyorum tansiyon hapı veriliyor ve ben ful terliyorum sıcak basıyor fenalaşıyorum eşime ; ani bi sezaryen durumda uygun kuvözun ve yatağın olmadığını bu sebeple başka hastaneye gitmemiz gerektiğini söylüyorlar , eşim gayet sakin bir şekilde durumu izah edip zaten başka hastaneden geldiklerini ve gidilebilecek en uzak olan hastanede olduğumuzu söylüyor nasıl bir hikmetse Eşim biraz gerilince uygun yatak bi anda oluşuyor ve beni odaya alıyorlar fakat nakil emri çıkarıyorlar ve bana cerrah paşada yer buluyorlar ( evime 80 km felan uzak ) eşim iyice çıldırıyor ben kendimde değilim tabi eşimin yanımda durmasına müsade etmediler ve tek başına odada bekletildim sevk ambulansı geldi eşimin gelmesine müsade ettiler ve eşim tekrar uygun bir dille o hastanenn çok uzak olduğunu koskoca anadolu yakasında hastaneler tükendide karşı ne alaka o halde özele nakil verin diye cidden güzel güzel konuştu , o beni azarlayan doktor iyice haddini aşıp bizi resmen tehdit etmeye başladı “ eğer hastanın tansiyonu 18 e bir daha yükselirse ben sezeryana alırım bebeğide umursamam “ diyince ben ağlamaya başladım eşimde karşı tehdite bulundu karımada sağlıklı doğacak çocuğumada bakmak zorundasınız önce karım geliyor ama Allah yaşatırsa eğer bebeğimede bakacaksınız diyip doktorlarla tartışmaya girdi bize kâğıt imzalatmaya çalıştılar tüm sorumluluğu bize yıkmak için eşimde kendilerinin küvöz yetersizliğinden bizi sevk etmek istediklerini yazıp imzalarlarsa kendide imzalayacağını söyleyip kâğıdı imzalamadı vel hasıl ben o hastanede kaldım ( şöyle bir risk var , yeni doğan bebeğin o kadar yolu gitmesi beyin hasarına yol açabiliyormuş anne karnında gitmesi daha güvenli olduğu için benide yollamaya çalıştılar) velhasıl toplamda 16 gün hastanede yattım 34. Haftaya gelmemi beklediler ben bu süreçte tam 19 kilo kayıp ettim hem hastane yemeklerinin kötü olması hemde refakatçi krizi yaşadık ( annem 8 sene önce vefat etti ve tek kızım ) kayobvalidem , görümcem, eltim resmen yüz üstü bıraktılar beni ve tüm süreci tek başına atlattım diyebilirim , bu 10 günü 5 günü doğumhanede bana türlü suni sancı vererek geçirildi çektiğim acıları anlatamam 5 gün günün her saati sürekli alttan muayene olmaktan artık çığlık atıyordum ve verilen suni sancılar bana acı vermek dışında ne bebeği kanala sokuyordu nede benim doğmamı sağlıyordu o kadar nat bağlandım ki artık öğrenci hemşirelerden daha iyi biliyordum nst cihazını kullanmayı hatta beni takip eden asistan doktorumla arkadaş bile olduk beni herkese anlatıyormuş hala bile kendi kendine nst bağlıyor söküyor bizi hiç yormuyor diye 🥹… artık doktorlar bile artık öyle üzülüyorlardıki halime o gün hangi nöbetçi doktor varsa her geldiğinde sürekli açıklama yapıyorlardı cumhurbaşkanı (hazretleri!) çıkardığı son yasa sebebi ile ilk doğumum olduğu için normal doğuma hiçte normal olmayan zamanda zorlandım, Allah büyük ama bi ara cidden öleceğimi düşündüm … 11 haziran 34+4 olduğumda artık ne gücüm kalmıştı nede kuvvetim tabi bu suni sancılardı aşırı kanamam olmuş hatta suyum bile azalmaya başlamıştı ama bebeğim asla inmiyordu ve açılmam asla olmuyordu sabah uzman doktorun son muayenesi sonrası beni apart topar sezaryane aldılar o kadar muhteşem bir ekiple girdim ki ameliyata epidural anestezi olmak istedim herseye hakim olmak beni daha güvende hissetirecekti ve anestezi doktorum buna çok sevinmişti 14:10 da kızım doğmuştu yanıma getirdiler o pamuk yanağından öptüm doktorların ve hemşirelerin hoş sohbetleriyle ameliyatım bitti odama çıkarıldım iki gün bebeğime odada baktım fakat kilo kaybı yaşadığı için 10 gün kuvözde kaldı şuan 21 günlük olduğun kızım yanımda çok şükür iyiyiz o günleri düşünmek istemiyorum kızıma odaklıyım ama çok zordu cidden Allah kimseye yaşatmasın .. biraz uzun oldu ama ben keşke böyle bir hikaye okusaydım bodoslama olaya dalmasaydım dedim çünkü cidden o kadar doğum yapan çevrem vardı ama hiç böylesini duyup görmemiştim .. inşallah kimse yaşamazda yinede yazmak istedim .. Rabbim evlatlarımızı bize, bizide onlara bağışlasın okuduğunuz için teşekkür ederim .Bu arada Kartal lütfi kırdarda doğum için çok kötü yorumlar duymuş okumuştum ama bu zorlu süreçte ( sadece o kadın uzman doktor hariç isim vermicem ) gerek asistan doktorlar olsun gerek hemşire ve ebeler hepsi birbirinden mükemmeldi yani gayet uzun süre haşir neşir olduğum için bunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim öyle denk gelme felanda yok baya her nöbet değişime denk geldim ve doğum hanede geçirdiğim o 5 günde neredeyse 20 den fazla doğuma şahit oldum hepsininde sesi geliyordu çok güzel ilgileniyorlardı her gebeyle Allah hepsinden razı olsun 🫶🏻🤲🏻