Merhabalar,benim de yüklemede açlık 90 çıktı şeker yükleme bir saat sonrası 175 çıktı ama bir gün önce yediklerim dahi etkiliyor şeker yükselten yiyecekler yemiştim. Ve susuz kalmıştı vücudum yoldan gelmiştim.Dahiliye doktorum etkiler demişti.ama her ihtimale karşı diyetisyene gönderdiler diyete tam.uymasam da şekeri neyin yukselttigi ve düşürdüğünün bilincindeyim. Çok şükür o yüzden yemeklerime falan zaten doğum öncesi dikkat eden biriydim.
Siz de dikkat ederseniz sıkıntı gider.1 aydır şeker ölçümü yapıyorum gayet düzgün çıkıyor.Sekeeli şeyleri , karbonhidrato beyaz ekmek un vs ile yapılan şeyler kavun karpuz bunlar aşırı yediğinde yükselebiliyor ama düşmesi için tempolu yürüyüş ve bol su en önemli şey su düşürüyor ve ayrıca çiğ kabak da yükselmeyi önlüyor .Tavsiye ederim.Ozellikle pirinç,makarna hamur işi,tatlı paket gıdalar hepsi,hazır gıdalar,mısır,kavun karpuz ,nişastalı şeyler patates falan bunlar aşırıya kaçınca yükseltiyor yiyecekseniz öğlen yenebilir ama çok değil küçük porsiyon olarak Allah’ın izniyle bir şey kalmaz 🌹🙏