Annemannemmm ben arkadaşıma refakatçılık etmiştim ebeler çok iyiydi Sadece tek sıkıntı yanınıza tek bir kişi ve kadın alabiliyorsunuz telefon refakatçi ve hastaya kesinlikle yasak içeriye almıyorlar mahremiyetten kaynaklı. Eşinizle annenizle ya da bir başkasıyla görüşmek istediğiniz zaman oradan ebelere rica ediyorsunuz doğumhanenin kapısından girdikten sonra görüşme alanları var belli bir süre sonra görüşebiliyorsunuz ondan sonra yok çok sık görüşmenize izin vermiyorlar. Bakterilerden kaynaklı. Refakatçi’nin odadan başka hiçbir yerde bulunamaz koridorda yürüyüş yapmanız gerekiyorsa tek başınıza yapmanız lazım doğum başladı diyene kadar refakatçimiz yanımda ondan sonrasında çıkartıyorlar odaya çıkana kadar hiçbir şekilde dışarıya haber yollamıyorlar ekranlar var ekranlardan takip ediyorsunuz odaya çıkartırken kapıdaki güvenliğe bilgi veriyorlar odaya çıktı refakatçisi yukarıya çıkabilir diye eğer doğum zamanınız görüşme saatlerine denk gelmediyse kesinlikle refakatçınız dışında kimseyi üst katta yatış yaptığınız odaya almıyorlar. İki kişilik odalarda kalıyorsunuz. Doğumhanede sizinle ilgilenen hemşireler ebeler var ama yürüyüşünüzü pilatesinizi açılmanız olsun diye yaptığınız hareketlerin hepsini refakatçınızla beraber refakatçınız yoksa tek başına yapmanız gerekiyor çünkü sizi yönlendirmiyorlar. Normal doğumsa eğer doğum yaptığınız odalar yan yana olduğu için öteki doğum yapan kadınların sesini duyma olasılığınız çok yüksek kesinlikle duyuyorsunuz aklıma gelenler bu kadar fazladan merak ettiğiniz bir şeyler varsa sorarsanız cevap verebilirim. Bu arada sezeryan düşünüyorsanız da zaten herhangi bir risk ortaya çıkana kadar sizi kesinlikle sezeryana almıyorlar normal doğuma zorluyorlar suni sancılar sancılarınızla beraber açılmanız olursa tercihe göre epidural eğer bebeğin kalp atışlarında düşüklük veya herhangi bir durum söz konusu olursa sizi sezaryena alıyorlar ama dediğim gibi son çare kendim de şu an hamileyim ve iyi ki bu tecrübeyi hamile kalmadan önce yaşamışım yoksa kesinlikle özel diye tutturuyordum özel hastaneye gideceğim orada doğum yapacağım diye söylüyordum ama devlet hastanesi kesinlikle daha iyi çünkü orada hepiniz bir aradasınız birden fazla hasta olmasına rağmen ilgi hiçbir şekilde dağılmıyor belli bir sıra var ve ona göre işliyor sorduğunuz tüm sorulara açık açık cevaplar veriliyor anlatılıyor yardımcı olunmayan hiçbir konu yok. Nasip olursa evladımı kucağıma devlet Hastanesi’nde almayı düşünüyorum.