Busra6694 herkes kendi tecrübesini aktarıyor
Normal doğumu zor geçen sakın normal yapma der
Sezaryeni zor geçen sakın sezaryen yapma der
Ya da tam tersi hangisi kolay geldiyse kendisine onu yap der
Bir kadın olarak ben 1 buçuk yıl vajinismus ile baş ettim evet yendim eşimle beraber olabiliyorum ama geçen sene bir doktora smr testi verdim ağlaya ağlaya helak oldum kendimi o kadar kasmışım ki 3 gün kanamam oldu
Ben bunu önce devletteki doktorum ve ebem ile konuştum normal doğumda çatına bakıcaz açılmış mı rahat olman lazım ki bakabilelim tabikide azda olsa canını acıtan bir şey sen kasarsan ekstra acıyacak dediler ve devlet hastanesinde aaa vajinismus deyip anlayış göstermicekler o noktaya gelince açmazsan çocuk kanala girerse hayati tehlikesi olacak strese girerse kakasını yapacak yiyecek belki ebeler bunlar yüzünden aç diye sana baskı yapacak devlet hastanesi seni bu yüzden hadi sezaryen yapalım demez bir b planın olsun dedi hani üstü kapalı sezeryan olmalısın dediler
Sonra özelde ki doktorumla görüştüm kendini bir hazırlamaya çalış 34. Haftaya kadar çatı muayenesi için dedi
Bugün 34. Haftadayım doktoruma gittim ve çatı muayenesi düşüncesinin bile beni çok hırpalandığını söyledim ama tamam hiç üzülmene gerek yok sezaryen planlayalım dedi bir anda öyle rahatladım ki sanki üstümden öküz kalktı niye dedim 8 aydır eziyet ediyormuşum ki kendime normal doğum yapmalıyım diye psikolojik olarak çok rahatladım günü saati belli doktorum tecrübeli birde ben normal doğumda kesi muhabbetinden korkuyordum yani kesilecekse karnım kesilsin derim
Mesela bu benim doğum serüvenim böyle huzurluyum iyiyim her kadının ki kendine özel bir şey için diretmeye doğrusu budur demeye hiç gerek yok
Ben ne istiyorum benim için ne en iyisi bunu düşünüp karar vermelisin başkasının serüveni seni yanlış yollara götürür