Merhaba güzel hamişler öncelikle her şeyi bütün şeffaflığıyla yazacağımı söylemek istiyorum bu yüzden etkileneceğinizi düşünüyorsanız lütfen okumayın ama şunu söyleyebilirim bence her doğum kişinin kendine özel deneyimi ve inanın korkacak hiçbir şey yok çünkü çok güzel bir deneyim 39+1 ken muayanede doktorum üç gün sonra suniyle doğumu başlatmayı tavsiye etti kabul etmiştim ancak ertesi sabah uyandığımda suyum geldi hastaneye gittik yatışım yapıldı normal doğum çok istiyordum kendimi hep motive ettim ve hiç korku da yoktu sancılarım suyumdan hemen sonra küçükten başlayıp giderek arttı öğlene kadar her şey güzeldi pilates ve duş gerçekten çok iyi geliyor ancak öğleden sonra sancılarım hep pik noktada kaldı hatta uzun süre hiç düşmedi normalde azalıp çoğalan sancılar fakat benim öyle olmadı.Açılma 3 cm olmuştu ancak çektiğim sancı şiddetine göre çok yavaş ilerliyordu yine de devam etmek için çok çaba gösterdim kafamı dağıtmaya odaklandım saatler geçti alttan sürekli muayeneler yapıldı fakat benim açılmam 3 de takılı kalmıştı artık gücüm de yoktu sabah 8 de gitmiştim akşam 6 ya doğru artık delirme eşiğine geldiğimde eşime beni çıkarmasını söyledim o süreç çok zordu kaçmaya çalıştım yerlere yattım gibi olaylar ne yazıkki yaşandı ama çıkmam mümkün değildi çünkü riskliydi aklımda ordan çıkıp özel hastaneye gitmek ve sezeryan olmak vardı ama eşim riskli olduğu için bunu kabul etmedi doktorum da artık umudu kesmişti mimiklerinden belliydi ancak devlet hastanesi olduğu için belirli bir süreyi geçmesi gerekiyormuş son alttan kontrolde artık hala 3 cm olunca sezeryana hazırlanmamı söyledi 14 saat sancıdan sonra minik kızım sezeryanla 10.38 de dünyaya geldi sonlara doğru çok acı çektiğim için acıdan bayıldım doğum sırasında yani doğduğu anı ne yazıkki göremedim ama sezeryandan korkuyorsanız inanın korkacak bir durum değil her iki doğum da değil çünkü Rabbim çok güzel bir güç veriyor. Tekrar doğum yapacak olsam yine normal doğumu kesinlikle deneyimlerdim fakat özel hastaneye giderdim çünkü orda istediğim zaman sezeryana alınma imkanım var. Devlette doğum çok güzeldi beni zorlayan pik noktadan sonra sezeryana alınmamaktı. Şuan 10 günlük olduk bile. Hepinize güzel doğumlar diliyorum. Sorularınız olursa hepsini yanıtlarım. Lütfen korkmayın her doğum kişinin kendine özel ve sonu çok güzel 💖🥰